H Π. Πέρκα στο Action24: «Για τη ΝΔ όλα πάνε καλά, σημασία έχει όμως πως διαβιώνει ο κόσμος» (video)

Για την αύξηση των προσφυγικών ροών και τη μεταναστευτική πολιτική:

Δεν λέμε μόνο εμείς ότι υπάρχουν pushbacks στο Αιγαίο. Υπάρχουν διεθνείς οργανισμοί και καταγγελίες. Θα θυμίσω τη μη βράβευση του κ. Αποστολόπουλου κατά τη γιορτή της Δημοκρατίας μετά από πιέσεις ακροδεξιών εντός της ΝΔ. Έχει εργαλειοποιηθεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη συζητιέται το πώς διαχειρίζεται η χώρα μας το προσφυγικό, όπως βέβαια και άλλα θέματα, που δεν περιποιούν τιμή για τη χώρα μας…η ελευθερία του Τύπου, όπου έχουμε φτάσει στη θέση 108! Όλα αυτά προκύπτουν από διεθνείς ανεξάρτητους Οργανισμούς, οι οποίοι κάνουν την έρευνά τους. Σε αυτά βασιζόμαστε και ζητάμε απαντήσεις.

Είναι πολύ δυσχερές για τη χώρα να ακούγεται το «δεν έχουμε πτώματα». Θα έπρεπε η κυβέρνηση να το ψάξει λίγο περισσότερο και να απαντάει με ειλικρίνεια. Και όσα έχει πει η κ. Βούλτεψη κατά καιρούς είναι απαράδεκτα να λέγονται. Σχετικά με τα σύνορα, θυμηθείτε εκείνο τον πλωτό φράχτη, που στοίχιζε εκατομμύριο, πού πήγε;…κι αυτά πεταμένα λεφτά! Κατά καιρούς έχουν παίξει επικοινωνιακά ότι βρήκαν ένα φοβερό σύστημα με κάτι πλωτά φράγματα που τα πετούσαν στο Αιγαίο και θα συγκρατούσαν τους πρόσφυγες. Αυτά όλα ήταν δημόσιο χρήμα που πετάχτηκε στη θάλασσα.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρώτη κίνηση της ΝΔ ήταν να καταργήσει το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, για να το ξανασυστήσει στη συνέχεια. Το δεύτερο να καταργήσει τον ΑΜΚΑ από τα προσφυγόπουλα. Συγχρόνως τα στελέχη της ΝΔ στην περιφέρεια, όταν είπαν ότι τα νησιά πρέπει να αποσυμφορηθούν, ήταν απέναντι στους πρόσφυγες. Στελέχη της ΝΔ συμμετείχαν σε πολλές αντιδράσεις συλλόγων γονέων ώστε να προσφυγόπουλα να αποκλείονται στο σχολείο. Μιλώ για έναν ρατσισμό που υφέρπει στο κυβερνητικό κόμμα. Οι Βουλευτές τους στην Περιφέρεια, όταν βλέπουν τους πρόσφυγες και βλέπουν τους Ουκρανούς, λένε οι Ουκρανοί καλοί είναι…οι άλλοι είναι μαύροι! Δεν έχουν καταλάβει τι ρατσισμό και μισαλλοδοξία κουβαλούν στο κόμμα της ΝΔ.

Όλα όμως είναι θέματα πολιτικής και στάσης γενικότερα. Το προσφυγικό είναι ένα πρόβλημα διαρκές και θα παραμένει όσο γίνονται πόλεμοι, όσο υπάρχουν φοβερές ανισότητες με τις χώρες του τρίτου κόσμου, δηλαδή φτώχεια και βεβαίως κλιματική κρίση που δημιουργεί κλιματικούς πρόσφυγες. Η Δύση και η χώρα μας πρέπει να παρέμβει σε αυτά συνολικά, να αναλάβει ειρηνευτικές διαδικασίες και ενίσχυση αυτών των χωρών, καθώς και γενναίες πολιτικές και δράσεις σε ό,τι αφορά στην κλιματική κρίση.

Για το πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, η κυβέρνηση ψεύδεται, καθώς την πρώτη αποστολή την μάθαμε από τον Υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ και τη δεύτερη από τον Καγκελάριο της Γερμανίας. Ο Υπουργός Άμυνας έχει ερωτηθεί στη Βουλή για όλα αυτά, έχει υποχρέωση να απαντήσει και δεν απαντάει. Γενικότερα η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα είναι τραγική. Εμείς στείλαμε πολεμικό υλικό από τους πρώτους και υπάρχουν πάρα πολλές χώρες που δεν έχουν στείλει πολεμικό υλικό. Βεβαίως και υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και φυσικά εμείς ως χώρα δεν πρέπει να ξεχνάμε την πολύ ευαίσθητη θέση που έχει η χώρα μας.  Αν δεν ενημερώνεται η Βουλή, οι Αρχηγοί των Σωμάτων, ο λαός για την αποστολή οπλικών συστημάτων, έχει πρόβλημα η Δημοκρατία μας.

Για την ακρίβεια Μητσοτάκη:

Επιμένουμε στο ότι η χώρα μας έρχεται πρώτη στην ακρίβεια σε ό,τι αφορά στο ρεύμα, στα είδη πρώτης ανάγκης και έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς, είναι επιλογή πολιτική και δεν είναι φυσική καταστροφή.

Θα ξεκινήσω με την κρίση στην ενέργεια. Αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση επιδοτεί την ακρίβεια, έγινε το χρηματιστήριο ενέργειας με όρους απαράδεκτους, επιδοτεί αυτούς που κερδοσκοπούν μέσα από το χρηματιστήριο ενέργειας. Ήδη από το 2020 η ΔΕΗ πουλούσε 4 φορές πάνω από το κόστος παραγωγής. Στη συνέχεια με την ρήτρα αναπροσαρμογής τπου ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2021, μετακυλήστηκε όλη η αύξηση στον καταναλωτή. Δεν υπήρξε προθεσμιακή αγορά και διμερή συμβόλαια. Αλλά το πιο τραγικό που έκανε με πρόσχημα την απολιγνιτοποίηση, είναι ότι εξάρτησε έτι περαιτέρω τη χώρα σε φυσικό αέριο. Δηλαδή την ώρα που οι άλλες χώρες μειώνουν την εξάρτηση από το φυσικό αέριο, η χώρα μας έκλεινε τους λιγνίτες για να βάλει φυσικό αέριο. Αυτό τον σχεδιασμό είχε και περιγράφεται στο ΕΣΕΚ της.

Η κυβέρνηση άφησε να εξελιχθεί μια εκρηκτική κατάσταση χωρίς να παρεμβαίνει με κατάλληλα μέτρα. Εμείς προειδοποιούσαμε ήδη από τον προηγούμενο Αύγουστο, ότι έρχεται ακρίβεια. Τότε δεν υπήρχε ο πόλεμος και ούτε η διεθνής κρίση. Από τη ΝΔ μπορεί να ακούτε ότι όλα πάνε καλά, σημασία έχει πως διαβιώνει ο κόσμος.

Δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε μια κυβέρνηση που είχε στόχο να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια -που την έβαλαν άλλα κόμματα- με μια κυβέρνηση που δεν έχει τέτοιες δεσμεύσεις. Πριν συζητήσουμε για το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας δεν υπήρχε χαλάρωση του συμφώνου σταθερότητας; Υπήρχε υποχρέωση για πρωτογενή πλεονάσματα; Όχι βέβαια, το εάν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος είναι θέμα προτεραιοποίησης. Όταν η κυβέρνηση δίνει 1,5 δις για να ιδιωτικοποιήσει την επικουρική σύνταξη, μειώνει το φόρο στα μερίσματα των επιχειρήσεων, απαλλάσσει τη γονική παροχή από τον φόρο κληρονομιάς έως τις 850.000  – 1,5 δις για τους δύο γονείς, για να μη μιλήσουμε και για τα κανάλια και τις απευθείας αναθέσεις των 7 δις. Ας μη χρησιμοποιεί λοιπόν η ΝΔ το επιχείρημα περί δημοσιονομικού χώρου. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας δε μπορεί να ζήσει. Γι’ αυτό και προβλέπω ότι θα γίνουν εκλογές…

Ο κόσμος γνωρίζει! Ξέρει ποιος χρεωκόπησε  τη χώρα, ποιος την έβαλε στα μνημόνια και ποιος την έβγαλε και άφησε και 37 δις στα ταμεία της χώρας.

 Για τα μνημόνια:  

Αν ίσχυε πως δεν βγήκαμε από τα μνημόνια, τώρα δεν θα είχαμε απαλλαγή από την ενισχυμένη εποπτεία. Ας θυμηθούμε τι έλεγε η ΝΔ. Να πάμε σε πιστοληπτική γραμμή ή ότι έχουμε τέταρτο μνημόνιο. Τώρα κομπάζουν για την απαλλαγή από την ενισχυμένη εποπτεία που όμως συνέβη ακριβώς επειδή το 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Σε ό,τι αφορά στους φόρους και σε όσα πέρασε η χώρα μας, θα υπενθυμίσω στον ελληνικό λαό, πως δεν υπήρξε ούτε 1 ευρώ αύξηση στο ρεύμα τα δημοσιονομικά δύσκολα χρόνια, αντιθέτως, είχαμε 12% μείωση μεσοσταθμικά.

Η χώρα αυτή κατέρρευσε, λόγω στρεβλού και αντιαναπτυξιακού παραγωγικού μοντέλου στο οποίο προστέθηκε και το γνωστό πλέον θέμα της διαφθοράς. Δυστυχώς αυτήν την πολιτική που έριξε τη χώρα στα βράχια επαναφέρει η κυβέρνηση. Ο δημόσιος έλεγχος αποσύρεται από παντού, πρόσφατα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.  Η κοινωνία υποφέρει, η κοινωνία πεθαίνει. Αυτήν τη στιγμή καλείται να σηκώσει όλο το ενεργειακό κόστος, όλο το κόστος ακρίβειας, όλο τον πληθωρισμό…μιλάμε για fuel pass; Το έχει απορροφήσει ήδη ο πληθωρισμός.

Είμαστε το μόνο κόμμα που έκανε απολογισμό. Η αλήθεια είναι ότι σε μία πλούσια χώρα επί 40 χρόνια κατασπαταλήθηκε χρήμα και ένα κόμμα που δεν ευθυνόταν γι’ αυτό, έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος και άφησε 37 δις στα ταμεία. Αυτά έχουν γραφτεί στην ιστορία!

 

Δείτε εδώ το βίντεο:

https://youtu.be/qwwGV_vU-0Y