Μήνυμα της ΔΕΕΠ Φλώρινας για τη γιορτή της μητέρας

 «Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου»– Οδυσσέας Ελύτης

Κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου έχει καθιερωθεί η γιορτή της μητέρας.

Μητέρα, μάνα, μαμά: το μεγάλο στήριγμα για τον καθένα και την καθεμία που μέσα στην αγκαλιά της νιώθουμε ασφάλεια και θαλπωρή.

Η μητέρα αποτελεί τον πιο σημαντικό άνθρωπο στη ζωή του κάθε ατόμου. Τόσο για τις χαρές όσο και για τις λύπες. Για τις  εύκολες και για τις δύσκολες στιγμές.

Το πρόσωπο που συμβολίζει τη θυσία, τη λατρεία, την αγάπη, την ανιδιοτέλεια με τις ανυπέρβλητες πράξεις για τη ζωή και στη ζωή κάθε παιδιού ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η σύγχρονη μητέρα με τους πολλαπλούς ρόλους στην κοινωνία αποδεικνύει καθημερινά την ικανότητά της και τη δυναμική της να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες συνθήκες και να συμβαδίσει με ό,τι επιτάσσει η εποχή μας συμμετέχοντας πλέον και στα κοινά ώστε να μπορέσει να ακουστεί και η δική της  φωνή.

Η φυσική μητέρα, η θετή μητέρα, η παρένθετη μητέρα, η μητέρα που γίνεται και πατέρας…. Η μητέρα με τις πολλαπλές ιδιότητες της νοικοκυράς, της εργαζόμενης, της συμμετέχουσας στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας

Γι’ αυτό και είναι άξιο που υφίστανται οι διευκολύνσεις για τη μητρότητα σε όλα τα επίπεδα δίνοντας στη μητέρα τα απαραίτητα κίνητρα για το θείο αυτό δώρο-της μητρότητας.

«Μάνα! Δεν βρίσκεται λέξη καμία

 να’ χει στον ήχο της τόση αρμονία» Γεράσιμος Μαρκοράς

 

Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες!

Για το Γραφείο Τύπου της ΔΕΕΠ Φλώρινας

Η Υπεύθυνη Τομέα Δημοσίων Σχέσεων Τύπου και ΜΜΕ

Τσουμίτα Μαρία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ