Συνειδητή πολιτική η βία και η καταστολή των αγώνων

Η Τομεακή Επιτροπή Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ καταδικάζει την απρόκλητη επίδειξη αστυνομικής δύναμης με στόχο την καταστολή των κινητοποιήσεων των κατοίκων στο Μπλόκο Νυμφαίου Κόντρα στην εγκατάσταση Ανεμογεννητριών.

Σήμερα γίναμε μάρτυρες του σκληρού προσώπου του κράτους στην υπηρεσία των πολυεθνικών. Ενώ ακόμα η προσφυγή ασφαλιστικών μέτρων που έχουν υποβάλλει κάτοικοι και περιβαλλοντικές οργανώσεις δεν έχει ακόμα εκδικαστεί, με την απόφαση για άρση της αναστολής εργασιών ήρθε και η συνέχιση των εργασιών υπό την προστασία της αστυνομίας!

Από το πρωί της Τετάρτης 23/06, τεράστια, για τα τοπικά δεδομένα, αστυνομική δύναμη με την υποστήριξη των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ, της Τροχαίας και της Ασφάλειας έκλεισε τον δρόμο προς το Νυμφαίο, εμποδίζοντας την διέλευση του κόσμου προς το μπλόκο, ενώ κρατούνταν στοιχεία και πινακίδες όσων έσπαγαν τον κλοιό. Έκοψαν κλήσεις και αφαίρεσαν τις πινακίδες από αυτοκίνητα των κατοίκων που ήταν εκεί για διαμαρτυρία ενώ σύντομα, με την έλευση των μηχανημάτων εκσκαφής, έγινε και η απομάκρυνση του κόσμου υπό τις απειλές για συλλήψεις και άσκηση βίας.

Ο κρατικός μηχανισμός των αστικών κυβερνήσεων και των κομμάτων τους, χέρι-χέρι με την βοήθεια των τοπικών αρχών, δήμων και περιφέρειας, έδειξε ξεκάθαρα ποιος είναι το αφεντικό του!

Η αστική δημοκρατία και δικαιοσύνη έδειξε ποιον υπηρετεί και κόντρα σε ποιόν.

Αυτό εννοούν όλα τα αστικά κόμματα όταν ευαγγελίζονται την πράσινη ανάπτυξη! Κέρδη για τους επιχειρηματίες – καταστροφή του περιβάλλοντος και βία για τους κατοίκους!

Αυτά τα φαινόμενα κρατικής καταστολής, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να πεισμώνουν τον αγώνα μας, να προβάλουν την ανάγκη για μαζικοποίηση και έντασή του και να ξεσκεπάζουν το πραγματικού προσώπου αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Καλούμε τον κόσμο και τους κατοίκους, που απ την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε πλάι-πλάι να μην αφήνουν την απογοήτευση να τους κυριεύει και να δυναμώσουν τον αγώνα τους τις επόμενες μέρες με κινητοποιήσεις και δράσεις!

Μαζί στον αγώνα με το “Μπλόκο Νυμφαίου” και τους κατοίκους της περιοχής:

-Ενάντια στην απολιγνιτοποίηση

-Ενάντια στην ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ΑΠΕ

-Για την προστασία του περιβάλλοντος – Καμία θυσία του περιβάλλοντος για τα κέρδη τους!

Καλούμε τον κόσμο στις κινητοποιήσεις των κατοίκων

Τ.Ε Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ     25-06-2021