Εσπερινό ΕΠΑΛ Φλώρινας – έρευνα για την απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας

Το εσπερινό ΕΠΑΛ Φλώρινας λειτουργώντας σύμφωνα με την διά βίου μάθηση, εκτός από γνώσεις και δεξιότητες, προσφέρει στους αποφοίτους του και επαγγελματικό πτυχίο, που σε πολλές περιπτώσεις αξιοποιείται για την εργασιακή αποκατάσταση ή και ανέλιξή τους.

Με βάση αυτή την διαπίστωση στα πλαίσια των διαδικασιών αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, συγκροτήθηκε κατά το σχολικό έτος 2023-24 ομάδα εκπαιδευτικών, προκειμένου να διερευνήσει την αξιοποίηση του επαγγελματικού πτυχίου από τους αποφοίτους στην εργασιακή τους απορρόφηση στον χώρο του Δημοσίου και ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, καθώς και στις μεγάλες επιχειρήσεις. 

Από την έρευνα προέκυψε ότι για τα 10 χρόνια λειτουργίας του σχολείου μας 215 άτομα απορροφήθηκαν στην αγορά εργασίας στους τομείς που προαναφέρθηκαν, αξιοποιώντας το πτυχίο που έλαβαν από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Φλώρινας. 

Ο αριθμός των εργαζομένων που απορροφήθηκαν ανά έτος παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα:

Επιπλέον των προαναφερθέντων, η έρευνα έδειξε ότι σημαντικός αριθμός αποφοίτων εργάζονται είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, είτε ως μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα  σε αντικείμενο παρεμφερές με τις σπουδές τους στο εσπερινό ΕΠΑΛ. 

Αναλυτικότερα στοιχεία για την έρευνα, για τον αριθμό πτυχιούχων ανά δημόσια υπηρεσία ή και εταιρεία, για τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά και για τις ειδικότητες που τα προηγούμενα χρόνια παρουσίαζαν την μεγαλύτερη ζήτηση παρουσιάζονται στην σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Σχολείου μας, στην διεύθυνση: 

http://epal-esp-florin.flo.sch.gr/site/?page_id=1353

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ