Επανεμφάνιση κρουσμάτων Covid – 19 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Πέντε νέα κρούσματα Covid-19 εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα τρία στην Κοζάνη και δύο στην Πτολεμαΐδα.

Οι υγειονομικοί φορείς της Περιφέρειας καλύτερα προετοιμασμένοι τόσο σε επίπεδο εμπειρίας όσοι και σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποστήριξης διαχειρίστηκαν τα περιστατικά σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ όπως προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο .

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει μεριμνήσει με μια σειρά ενεργειών την ενίσχυση των τοπικών μονάδων υγείας. Η λειτουργία  Περιφερειακού Τμήματος του  ΕΟΔΥ, οι κινητές μονάδες ιχνηλάτησης, η εκτύπωση ενημερωτικών φυλλαδίων – αφισών, η δημιουργία εργαστηρίου μοριακής ανίχνευσης του ιού , η υλικοτεχνική υποστήριξη, η δημιουργία τοπικού συντονιστικού αλλά και η αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων αποτελούν εγγύηση αποτελεσματικής διαχείρισης.

Τίποτα όμως δεν είναι πιο αποτελεσματικό από την συνέπεια , την υπευθυνότητα και την έμπρακτη βοήθεια των πολιτών. Η τήρηση των κανόνων υγιεινής, η αποφυγή του συγχρωτισμού και των άσκοπων μετακινήσεων, καθώς και η χρήση μάσκας αλλά και η συχνή απολύμανση των χεριών, είναι μέτρα που όλοι μας θα πρέπει να λαμβάνουμε ώστε να προασπίσουμε και να εξασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας.