Άλλο ένα συνέδριο που διέλυσε το ΠΑΜΕ

Το Εργοταξιακό Σωματείο Εργαζομένων Εργατοτεχνιτών Μεταλλεργατών και Μεταλλικών Κατασκευών στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας καταγγέλει το ΠΑΜΕ που για ακόμη μία φορά στρέφεται κατά του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος.

Με τη γνωστή πρακτική των τελευταίων μηνών, με τραμπουκισμούς και βίαιες συμπεριφορές, το ΠΑΜΕ ακύρωσε το προγραμματισμένο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας οδηγώντας την ΠΟΕΜ, σε διορισμένη Διοίκηση από τα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα το 30 τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Μέταλλο είχε προγραμματιστεί για τις 2 και 3 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Μία μέρα νωρίτερα η παράταξη της ΔΑΣ(ΠΑΜΕ) στην Ομοσπονδία, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας τη μη συμμετοχή 12 Σωματείων στις συγκεκριμένες εκλογές. Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους δίνοντας το πράσινο φως για τη συμμετοχή των συγκεκριμένων Σωματείων, την επόμενη μέρα αγνοώντας τη δικαστική απόφαση εμπόδισαν την είσοδο των 20 αντιπροσώπων από τα 12 σωματεία να εισέλθουν στην αίθουσα μετέχοντας στις διαδικασίες.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να τραμπουκίσουν υπαλλήλους της Ομοσπονδίας που έδιναν τις κάρτες αντιπροσώπων, δημιουργώντας κλίμα εκφοβισμού, γράφοντας παράλληλα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους νόμους και καταστατικό.

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του προεδρείου να προχωρήσουν οι διαδικασίες, τα μέλη της ΔΑΣ(ΠΑΜΕ) δεν δέχονταν με το έτσι θέλω ούτε τη δικαστική απόφαση, ούτε τις αποφάσεις της επιτροπής πληρεξουσίων και του προεδρείου, οδηγώντας το συνέδριο σε αδιέξοδο. Σε μία προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα διεκόπησαν οι εργασίες για την επόμενη μέρα το πρωί αλλά το ΠΑΜΕ παρεμπόδισε για ακόμη μία φορά τις διαδικασίες οδηγώντας το προεδρείο να πάρει απόφαση για αναβολή του Συνεδρίου, αφού κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των συνέδρων, των υπαλλήλων αλλά ακόμη και του δικαστικού αντιπροσώπου.

Το ΠΑΜΕ έδειξε για ακόμη μία φορά το πραγματικό του πρόσωπο, επιχειρώντας και καταφέρνοντας με αντιδημοκρατικές διαδικασίες και με τραμπούκικες συμπεριφορές να διαλύσει ένα Συνέδριο μιας Ομοσπονδίας όπως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Μέταλλο.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα κάποιοι παίρνουν την καταστροφική απόφαση να τους αφήσουν χωρίς αιρετούς εκπροσώπους, αυτοί όμως κρίνονται από το σύνολο των εργαζομένων.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο                                                                  Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                    ΜΠΟΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ