Path – Rural Innovation Accelerator Δυτική Μακεδονία

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας σε συνεργασία με το Impact Hub Athens  ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την Ενίσχυση της Κοινωνικής Καινοτομίας στην ελληνική περιφέρεια και υλοποιούν το πρώτο πρόγραμμα ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία, με στόχο την υποστήριξη των καλύτερων ομάδων νέων επιχειρηματιών στους άξονες της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και της κοινωνικής οικονομίας.

Το όραμα του Path Accelerator

Μια νέα προ-θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων στο κέντρο της Φλώρινας με δορυφορικές υποδομές στην περιοχή του Αμυνταίου, που θα βοηθήσει υφιστάμενες επιχειρήσεις στην μετάβαση τους σε ένα πιο πράσινο μέλλον. Η αποστολή μας ξεκινά με την προσέλκυση και υποστήριξη των πιο φιλόδοξων επιχειρηματικών ιδεών και ομάδων στην περιοχής μας, δημιουργώντας ένα πρότυπο κέντρο κοινωνικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στη Δυτική Μακεδονία. Με χαρά καλούμε όλα τα άτομα ή τις ενδιαφερόμενες ομάδες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Path – Rural Innovation Accelerator.

Τι προσφέρουμε

Συγκεκριμένα, τα άτομα ή οι ενδιαφερόμενες ομάδες που θα συμμετέχουν στη θερμοκοιτίδα Path – Rural Innovation Acceleration, θα έχουν πρόσβαση σε μέντορες, εργαστήρια, δικτύωση και χώρο εργασίας και ευκαιρίες χρηματοδότησης, ώστε να μετατρέψουν μια επιχειρηματική ιδέα σε μια πλήρως λειτουργική επιχείρηση με κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Πού απευθυνόμαστε

Απευθυνόμαστε σε ιδέες και εγχειρήματα που βρίσκονται στο ξεκίνημα τους, οπότε δεν χρειάζεται να έχετε εργαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα πάνω στο έργο σας προκειμένου να υποβάλετε αίτηση. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό και σε πιο ώριμες, αλλά και νέες επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιχειρηματικής ενδυνάμωσης.

  • Έχεις μια επιχειρηματική ιδέα και θέλεις να την ξεκινήσεις ως μια βιώσιμη επιχείρηση;
  • Είστε ομάδα φοιτητών με ακαδημαϊκή έρευνα και θέλετε να δημιουργήσετε ένα προϊόν ή υπηρεσία;
  • Έχεις μια επιχείρηση που θέλεις να γίνει πιο πράσινη και βιώσιμη;

Κάνε την αίτηση σου εδώ: https://shorturl.at/ckpIY

Στάδια & Χρονοδιάγραμμα

Η διαδικασία της κατάθεσης ιδεών περιλαμβάνει τρία στάδια:

Α. Bootcamp: Αίτηση συμμετοχής ως τις 31/10, συνέντευξη με την ομάδα των μεντόρων μας και συμμετοχή στο  ομαδικό εργαστήριο προετοιμασίας για το τελικό Bootcamp που θα υλοποιηθεί μέσα στον Νοέμβριο 2023.

Β. Go2Lab*: Στο επόμενο στάδιο οι ομάδες που θα επιλεχθούν συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης και ανακάλυψης που θα βοηθήσει τις ομάδες να:

  • Ωριμάσουν σύντομα
  • Να διαμορφώσουν ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο
  • Να αναπτυχθούν σε νέες αγορές

Το διάστημα υλοποίησης θα είναι από τον Νοέμβριο 2023 έως και τον Ιανουάριο 2024.

*Τι είναι το GO2 Lab

To GO2 Lab είναι η 2η Φάση του Accelerator: οι πιο ώριμες ομάδες της 1ης Φάσης θα συμμετάσχουν το χειμώνα σε τέσσερα εξειδικευμένα masterclasses, στοχευμένα στη βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη και θα τους δοθούν δυνατότητες θερμοκοίτισης για να μπορούν να εργάζονται και να κάνουν τις συναντήσεις τους.

Γ. Demo Day: οι finalist θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα μπροστά σε μια επιλεγμένη  επιτροπή ειδικών, στα μέσα Φεβρουαρίου 2024.

Οι εκπαιδεύσεις και συναντήσεις του Path Accelerator θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά και με φυσική παρουσία από τον Νοέμβριο 2023 έως και τον Ιανουάριο 2024. Κάποιες συναντήσεις θα προγραμματιστούν με φυσική παρουσία για όλους τους συμμετέχοντες στους χώρους του ΟΕΝΕΦ στη Φλώρινα και το Αμύνταιο, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε από κοντά.

Οι ομάδες/άτομα που θα επιλεχθούν να συμμετέχουν στη θερμοκοιτίδα θα λάβουν αναλυτικό πρόγραμμα συναντήσεων, λοιπών δράσεων και υποχρεώσεων.

Συμπλήρωσε την αίτηση σου στη Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμετοχής, έως τις 31 Οκτωβρίου και γίνε μέρος του Path – Rural Innovation Accelerator.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση, στείλτε μας email στο 📨[email protected].

Το πρόγραμμα Ενίσχυσης της Κοινωνικής Καινοτομίας στην ελληνική περιφέρεια έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας κοινότητας θερμοκοιτίδων κοινωνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Συμμετέχουν φορείς από όλη την Ελλάδα που θα διεξάγουν προγράμματα επιχειρηματικής ενδυνάμωσης στις περιοχές των Βόρεια/Νότια Πίνδος, Ζαγοροχώρια-Ιωάννινα, Ρέθυμνο, Καρδίτσα, Φλώρινα, Αλεξανδρούπολη, Κυκλάδες, Καλαμάτα, και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Μεσσηνίας. Υλοποιείται από το Impact Hub Athens με την υποστήριξη του Ιδρύματος Google.org.

#OENEF #ImpactHubAthens #IHAruralinnovation #RuralInnovation #RuralIncubators