Παρουσίαση στη Φλώρινα του βιβλίου της Μαρίας Γρ. Χατζηλάμπου «Χρωματιστά Τραπέζια σε Καμβά»

Το βιβλίο της Φλωρινιώτισσας εικαστικού Μαρίας Γρ. Χατζηλάμπου με τίτλο “Χρωματιστά Τραπέζια σε Καμβά”, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Δήμου Φλώρινας.
Η συγγραφέας, εμφανώς συγκινημένη, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και για τη στήριξη στο έργο της.
Για το βιβλίο μίλησαν αναλυτικά η Όλγα Μούσιου – Μυλωνά, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και η Χριστίνα Ματιάκη, Ιστορικός Τέχνης.
Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Περιβολάρης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Δήμου Φλώρινας η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σοφία Φουδούλη – Τζώτζη.
Το μικρό βιβλίο τέχνης «Χρωματιστά τραπέζια σε καμβά», έχει πρόθεση να λειτουργήσει ως αφορμή, για τον αναγνώστη που επιθυμεί να συναντηθεί με τη «νόστιμη» πλευρά της νεκρής φύσης. Εικόνες και κείμενα διατάσσονται «εργονομικά», με λόγο απλό και άμεσο που ρέει όπως τα αλλεπάλληλα πιάτα ενός επίσημου γεύματος. Στην πορεία ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο δομείται το περιεχόμενο, εκτός από την ανάλυση των έργων σε σχέση με τις υλικές και πνευματικές συνθήκες της εποχής τους, καλεί τον ίδιο τον αναγνώστη να αφήσει την παθητική θέση του απλού θεατή της εικαστικής πράξης και να αναλάβει ο ίδιος το ρόλο ενός καλλιτέχνη.