Ο Σύλλογος Θεσσαλών και φίλων Ν. Φλώρινας στο 8ο Καραγκούνικο Αντάμωμα

Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Θεσσαλών και φίλων Ν. Φλώρινας συμμετείχε στο 8ο Καραγκούνικο Αντάμωμα, που διοργάνωσε η Αμφικτιονία Θεσσαλών Καραγκούνηδων στο Προάστιο Καρδίτσας. Πληθώρα Καραγκούνηδων χορευτών σκόρπισαν παράδοση, κέφι και χαμόγελα στους δρόμους και στην πλατεία του Προαστίου Καρδίτσας, φορώντας τις πιο όμορφες ποικιλόχρωμες και χρυσοκέντητες φορεσιές!

Ντυθήκαμε νύφες Καραγκούνες για να συμμετέχουμε στο δρώμενο «Η καραγκούνα νύφη στη βρύση του χωριού», αναπαράσταση γαμήλιου εθίμου. Νιώσαμε περηφάνεια και μεγάλη τιμή που ντυθήκαμε με την πλουμιστή, χρυσοποίκιλτη,  χιλιοτραγουδισμένη και χιλιοτιμημένη καραγκούνικη φορεσιά με τον περίτεχνο κεφαλόδεσμο, τη μπερέτα! Το ζήσαμε κι αυτό!

Ευχαριστούμε τον Μορφωτικό Σύλλογο Ριζωματιανών Τρικάλων που μας δάνεισε τις φορεσιές, τον χοροδιδάσκαλο Αποστόλη και την Στέλλα από τον Σύλλογο Προαστίου, που αφιέρωσαν χρόνο και κόπο, αλλά πάνω απ’ όλα καλή διάθεση για να μας ντύσουν και να κάνουν την πολύ ωραία μπερέτα, τον κεφαλόδεσμο! Επίσης, ευχαριστούμε την κ. Τούλα Μπλούχου, τη μητέρα της Στεφανίας Μπλούχου, που άνοιξε το σπίτι και την αγκαλιά της για να ντυθούμε!

Ο απόηχος του ανταμώματος φέρνει συγκίνηση και περηφάνεια για την προσπάθεια διάσωσης και συνέχισης της πλούσιας καραγκούνικης παράδοσης! Ένα μεγάλο μπράβο στους λεβέντες και τις λεβέντισσες του Συλλόγου Θεσσαλών και φίλων Ν. Φλώρινας! Θερμά συγχαρητήρια στους χορευτές και πολλές ευχαριστίες για την περιποίηση και την υπέροχη φιλοξενία στους διοργανωτές του ανταμώματος, την Αμφικτιονία Θεσσαλών Καραγκούνηδων!