Ο Σύλλογος Θεσσαλών και φίλων Ν. Φλώρινας στο 6ο Φεστιβάλ Παράδοσης Θάσου

Θεσσαλικούς χορούς με πανέμορφος φορεσιές παρουσίασε η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Θεσσαλών και φίλων Ν. Φλώρινας στο 6ο Φεστιβάλ Παράδοσης Θάσου, που έλαβε χώρα στα Λιμενάρια της Θάσου στις 24 & 25 Μαΐου 2024. Θερμά χειροκροτήματα ήχησαν για τους χορευτές και τις χορεύτριες που έδωσαν ένα δυναμικό παρών, παρουσιάζοντας λεβέντικα τους χορούς: Μπαίνω μεσ’ στ αμπέλι, Ένας πασάς διαβαίνει, Αριστείδης, Θέλω ν’ ανέβω στ’ Αγραφα και Ζαχαρούλα.

Μελωδίες και τραγούδια από Πήλιο, Νάουσα, Θράκη, Μ. Ασία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία και Νησιά ήχησαν στην εκδήλωση, που ένωσαν όλους μαζί τους χορευτές από τους 18 συμμετέχοντες συλλόγους και τους φίλους σε ένα μοναδικό ξέφρενο γλέντι, σχηματίζοντας έναν κύκλο 1.000 ατόμων, που κράτησε και τις δύο μέρες μέχρι τις πρωινές ώρες. Η Πατινάδα πλημμύρισε τους δρόμους των Λιμεναρίων από το Παλατάκι μέχρι το Λιμάνι.

Το ΔΣ του Συλλόγου συγχαίρει το ΚΕ.Λ.Ε. Λάρισας για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης, που ήταν γεμάτη παράδοση και Ελλάδα και τους ευχαριστεί για τη φιλοξενία και την πρόσκληση της χορευτικής μας ομάδας σ΄ αυτό το υπέροχο αντάμωμα του πολιτισμού, πλημμυρισμένο από χρώματα, χορούς και τραγούδια της πλούσιας Ελληνικής Παράδοσης, συντελώντας στην ενδυνάμωση της πολιτιστικής ταυτότητας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες χορευτές και ειδικότερο στους χορευτές του Συλλόγου Θεσσαλών και φίλων Ν. Φλώρινας καθώς και στον χοροδιδάσκαλο κ. Χρήστο Κλεισιάρη. Θερμές ευχαριστίες τα μέλη του Συλλόγου Παπαγιάννη Φλώρινας και τους φίλους που συνόδευαν την αποστολή και βίωσαν μαζί μας την όμορφη εμπειρία αυτού του υπέροχου τριημέρου, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιήγηση στο νησί της Θάσου με τα υπέροχα αξιοθέατα: Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Ποταμιά, Παναγία, Λιμένα, Παλατάκι, τις όμορφες παραλίες και την όμορφη Καβάλα. Να είμαστε πάτα καλά ν’ ανταμώνουμε!!!