Ο Δήμαρχος Φλώρινας σε εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης συμμετείχε στην πανηγυρική εκδήλωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας με τίτλο “Ενεργός πολίτης… χαρούμενος πλανήτης”, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Τετάρτη 5 Ιουνίου στο Νέο Πάρκο.

Ο κ. Δήμαρχος παρακολούθησε την παρουσίαση των προγραμμάτων και των βιωματικών εργαστηρίων των σχολικών μονάδων, περιηγήθηκε στις καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών και συνεχάρη εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε χαρακτηριστικά: “Πιστεύοντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένας καθημερινός αγώνας, αποτέλεσμα παιδείας αλλά και βίωμα, γιορτάζουμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, κυρίως για να ευαισθητοποιηθούμε ως προς την ανάγκη διατήρησης της βιωσιμότητάς του.

Αναγνωρίζοντας ότι ως Δήμος είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της λύσης, υιοθετούμε πάντοτε δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον με έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας, την προστασία των φυσικών πόρων και την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Μόνο αν υιοθετήσουμε όλοι καλές και απλές πρακτικές μπορούμε να διατηρήσουμε το περιβάλλον μας βιώσιμο και υγιές. Σήμερα, εδώ, βλέπω στα πρόσωπά σας συνεργάτες σε όλη αυτήν την προσπάθεια που κάνουμε. Βλέπω πρόσωπα χαρούμενα, με τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ευαισθησίες και όλο αυτό φαίνεται μέσα από τις δημιουργίες σας.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους διοργανωτές, την κα Μούσιου, την κα Βάσιου, τους εκπαιδευτικούς, όλους τους μαθητές που συμμετέχουν και να μην ξεχνάμε ότι ο πλανήτης είναι το σπίτι μας και πρέπει να τον διατηρήσουμε καθαρό, γιατί αυτό θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη”.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δήμου Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών έργων, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης “Φλώρινα – Καθαρός Δήμος” που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Φλώρινας και η Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το “παρών” στις εκδηλώσεις έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Μαραγγός και οι Αντιδήμαρχοι Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Ρόζας και κα Σοφία Φουδούλη – Τζώτζη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ