Ορκωμοσία Αποφοίτων Σχολής Γεωπονικών Επιστημών

Με χαμογελαστά πρόσωπα αποφοίτων, φίλων, καθηγητών και περήφανων γονιών, γέμισε το αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην τελετή Ορκωμοσίας των αποφοίτων του τμήματος Γεωπονίας. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς, οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί απόφοιτοι, παρέλαβαν το πτυχίο της Γεωπονικής Επιστήμης ως επιβράβευση της προσπάθειάς τους. Οι απόφοιτοι όλα αυτά τα χρόνια δέθηκαν συναισθηματικά με τη Σχολή και την πόλη της Φλώρινας, όπου πέρασαν τα πιο όμορφα και παραγωγικά τους χρόνια. Ο αποχωρισμός από αγαπημένα πρόσωπα, μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας, είναι δύσκολος. Επικρατούν όμως τα συναισθήματα χαράς καθώς νέοι επιστήμονες που αγάπησαν το αντικείμενο σπουδών τους, ξεκινούν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στο γοητευτικό τομέα της Γεωπονίας. Τα παιδιά αυτά προσέφεραν στην πόλη της Φλώρινας την ενέργεια και τον ενθουσιασμό τους και είναι πλέον οι καλύτεροι πρεσβευτές της. Τους ευχαριστούμε για όλα αυτά που προσέφεραν στη Σχολή και την πόλη και τους ευχόμαστε υγεία και καλή σταδιοδρομία!

Συγκινητική στιγμή κατά την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας, ήταν η απονομή τιμητικής πλακέτας σε δύο συνταξιοδοτηθέντα μέλη ΔΕΠ για την προσφορά τους στο ίδρυμα. Συγκεκριμένα απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον Καθηγητή κ. Ευστάθιο Ταμουτσίδη και στον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο, που υπηρέτησαν με αγάπη και ευσυνειδησία το Ίδρυμα και από τη θέση του Αντιπροέδρου και Αντιπρύτανη αντίστοιχα, στη μακρόχρονη ακαδημαϊκή τους θητεία.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητής κ. Νικόλαος Σαριαννίδης και τον ευχαριστούμε γι αυτό. Τον Αντιπρύτανη υποδέχθηκε ο Κοσμήτορας της Σχολής, Καθηγητής κ. Φωκίων Παπαθανασίου, ο οποίος καλωσόρισε τους αποφοίτους και τους γονείς τους, ενώ με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση προσέφερε στα τιμώμενα συναξιοδοτηθέντα μέλη ξεχωριστούς πίνακες ζωγραφικής, προσφορά του πρώην μέλους Ε.Τ.Ε.Π. του τμήματος και ζωγράφο, κ. Θεόδωρο Παρίση. Χάρη στο έργο του κ. Παρίση έχουν αποτυπωθεί τα ιστορικά νεοκλασικά κτίρια της πόλης καθώς αποτελούν την κύρια πηγή έμπνευσής του. Παρούσα στην τελετή ήταν και το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια, κ Αικατερίνη Μέλφου, η οποία, μαζί με τον κ. Αντιπρύτανη, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στα τιμώμενα μέλη.

Την αποχαιρετιστήρια ομιλία για τους απόφοιτους, εκφώνησε ο Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος κ. Βασίλειος Άμπας, ενώ η Καθηγήτρια κ. Θεανώ Λαζαρίδου, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ως Διευθύντρια του μοναδικού Μεταπτυχιακού στη χώρα που αφορά στην παραγωγή, πιστοποίηση και διακίνηση φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού.

Με το πέρας της ανάγνωσης του όρκου και την παραλαβή των πτυχίων από τους αποφοίτους, ακολούθησε μικρή δεξίωση στο φουαγιέ της Σχολής.

Η διάχυτη ευτυχία των αποφοίτων και των γονιών τους για τα όμορφα χρόνια των σπουδών τους, μας γεμίζει με ικανοποίηση και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε με περισσότερη διάθεση το παραγωγικό μας έργο.

Σχολή Γεωπονικών Επιστημών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ