Η ηχητική σύνδεση της καταξιωμένης ηθοποιού Αιμιλίας Υψηλάντη με το εικαστικό έργο της Κωνσταντίνας Καρρά.
Η εικαστικός Κωνσταντίνα Καρρά με το έργο της «ΙΣΟ/ΚΡΑΤΗΜΑ» συμμετείχε στην εικαστική έκθεση που οργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, σε συνεργασία με το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (ΤΕΕΤ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τίτλο «Αναλαμπές» που φιλοξενήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας.
Με τα έργα της επιχειρεί τη σύνδεση των αισθήσεων (ακοή, όραση) για την αντίληψη ενός τοπίου και την εμβάθυνση των εικαστικών στοιχείων που δομούν και συνθέτουν την αναπαράστασή του, καθώς αυτό μετουσιώνεται σε μία ηχητική τοπιογραφία. Η ηχητική και φωτογραφική έρευνα και αποτύπωση ξεκίνησε στις αρχές του 2022 με πάνω από 100 σημεία δειγματοληπτικής αποτύπωσης με υψομετρική διαφορά μεταξύ τους, εντός και εκτός της πόλης της Φλώρινας. Συνέχισε στο υπερ-αιωνόβιο δάσος των Αρκεύθων στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και εμπλουτίζεται εικαστικά και ερευνητικά, αλληλοεπιδρώντας με τα Βυζαντινά Μνημεία της Πρέσπας και την Ελληνιστική πόλη της Φλώρινας, σημεία «σταθμός» τόσο από ιστορική άποψη όσο και από καλλιτεχνική. Η φωνή της καταξιωμένης ηθοποιού Αιμιλίας Υψηλάντη από το θεατρικό δρώμενο «Μια νύχτα στη γη», συμπλήρωσε “κατ΄ ουσίαν” το όριο της ανθρώπινης παρουσίας και επικοινωνίας με την φύση.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός της συνεχόμενης σύνθεσης και ανασύνθεσης του έργου της “ΙΣΟ/ΚΡΑΤΗΜΑ”, που σε συνδυασμό με την ηχητική τοπιογραφία, πρόσθεσε μια πολυαισθητηριακή διάσταση στην έκθεση, συνδέοντας την αρχαιότητα με σύγχρονες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις.
Μέσα από αυτή τη σύνδεση, η εικαστικός Καρρά Κωνσταντίνα γεφυρώνει την ιστορική κληρονομιά με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές εκφράσεις, προσφέροντας ένα μοναδικό και διαδραστικό εικαστικό έργο στην έκθεση που φιλοξενήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Φλώρινας.