Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική εκδήλωση του Τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή Ενημερωτική εκδήλωση του Τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας, όπου αναπτύχθηκε ένα από τα περισσότερο πολυσυζητημένα θέματα της σύγχρονης εποχής, η Τεχνητή νοημοσύνη, η οποία καθημερινά έχει επίδραση και εφαρμογή σε όλο και περισσότερους τομείς της ζωής μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος κ. Μπέλτσος Αθανάσιος, και ο Αντιδήμαρχος κ. Ρόζας Κωνσταντίνος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του Τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας από τους μαθητές του τμήματος  Γ ΄Πληροφορικής, Ιωαννίδη Μιχάλη, Κοτόπουλο Λάζαρο και Πέτση Βασίλειο.

Έπειτα πήρε το λόγο η κ. Τζιώγκα Αναστασία καθηγήτρια Πληροφορικής  του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας η οποία έκανε μια εξαιρετική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση του θέματος και προσέλκυσε την προσοχή και το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων. Περιέγραψε τις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά και τους φόβους που προκαλούνται και τους κινδύνους που επιφέρει η έλευση της.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ενδιαφέρουσα και άρτια εισήγηση του κ. Μαύρου Γεώργιου Υπαστυνόμου Β΄ του τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, ο οποίος  ανέλυσε τους συνηθέστερους τρόπους δράσης και τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών, ενώ έμφαση δόθηκε στις διαδικτυακές και ηλεκτρονικές απάτες, που εμφανίζουν μεγάλη συχνότητα κατά τα τελευταία χρόνια. Επίσης τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης εις βάρος τους.

Μετά το τέλος της παρουσίασης των εισηγητών  απαντήθηκαν ερωτήσεις των παρευρισκόμενων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ