Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις “90 χρόνια Επιμελητήριο Φλώρινας”

Με διήμερες εκδηλώσεις εορτάστηκαν τα 90 χρόνια του Επιμελητηρίου Φλώρινας, την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Αυγούστου.

Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της Διευρυμένης Συνεδρίασης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας,  Σάββας Σαπαλίδης, αναφέρθηκε στη στρατηγική θέση και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Φλώρινας, αλλά και γενικά της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και στο νέο οικονομικό τοπίο. «Ενόψει της απολιγνιτοποίησης και της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου, ο τόπος πρέπει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και να αναπτύξει νέα μέσα θωράκισης της τοπικής επιχειρηματικότητας» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σαπαλίδης.

Ο προεδρεύων της Συνεδρίασης και A’ αντιπροέδρος της ΚΕΕΕ, Ιορδάνης Τσώτσος, υπογράμμισε την αξιόλογη δράση του Επιμελητηρίου Φλώρινας αλλά και συλλήβδην τη σημαίνουσα θέση που κατέχουν τα Επιμελητήρια και οι επιχειρήσεις στη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας, σε δύσκολες οικονομικές, κοινωνικές και γεωπολιτικές συγκυρίες. «Ως Επιμελητήρια, δυνάμεθα -χωρίς αντιδικίες- να κάνουμε εποικοδομητικό διάλογο με την κυβέρνηση ώστε να δοθούν λύσεις  σε παθογένειες που χρονίζουν. Έχουμε τη γνώση. Όσοι διοικούν πρέπει να ακούσουν τις θέσεις που διατυπώνουμε και τις προτάσεις που καταθέτουμε» υπογράμμισε ο κ. Τσώτσος.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Θανάσης Τάσκας, ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών, Νικόλαος Λυσσαρίδης, και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, Κώστας Μαραγγός, Αναφέρθηκαν στην αγαστή συνεργασία μεταξύ ΚΕΕΕ, Επιμελητηρίου Φλώρινας, επιχειρήσεων και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, υπογράμμισε τη σημασία της μικρομεσαίας επιχείρησης ως βασικού παρόχου θέσεων εργασίας, αιτιολογώντας: «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 99,8% των επιχειρήσεων είναι μικρές, πολύ μικρές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι εργαζόμενοι».

Από τη Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕΕ, ο υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Δημοσίων Σχέσεων, Στέφανος Γεωργιάδης, μίλησε για την επισιτιστική κρίση ως συνέπεια της κλιματικής κρίσης αλλά και τη γεωπολιτική ανασφάλεια λόγω των πολέμων στις γείτονες χώρες και τον τρόπο με τον οποίο θα επηρεάσουν την καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων.

Παρέστησαν, ακόμη,  ο διευθυντής της ΚΕΕΕ, Βασίλης Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΣΥΕ, Μιχάλης Γιάγκας ενώ το συντονισμό των εργασιών είχε αναλάβει ο γενικός γραμματέας της ΚΕΕΕ, Παναγιώτης Αγνιάδης.

Η κεντρική εκδήλωση

Τη δεύτερη μέρα έλαβε χώρα η κεντρική επετειακή εκδήλωση, με κύριους ομιλητές:

τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββα Σαπαλίδη με θέμα “Το Επιμελητήριο Φλώρινας στην πορεία μετάβασης του από τον 20ο στον 21ο αιώνα – Προκλήσεις και Ευκαιρίες”,

τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη με θέμα “Ο ρόλος της Π.Ε. Φλώρινας στον Περιφερειακό Μοντέλο Ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας”,

τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδουλίδη με θέμα “Ο ρόλος του Πανεπιστημίου στην ανάπτυξη της Τοπικής Επιχειρηματικότητας στην Π.Ε Φλώρινας”,

την καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Ηλέκτρα Πιτόσκα με θέμα “90 χρόνια Επιμελητήριο Φλώρινας – Ιστορική διαδρομή”.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Θανάσης Τάσκας, ο αντιπρόεδρος ΚΕΕΕ, Ιορδάνης Τσώτσος, ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο πρόεδρος ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, ο αντιδήμαρχος Αμυνταίου, Παναγιώτης Κιοσές  και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πρεσπών, Φώτης Γεωργίου.

Τις ευχές τους προς το Επιμελητήριο Φλώρινας απέστειλαν σε γραπτό μήνυμα, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας, ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Παπασωτηρίου, και η βουλευτής Νέας Αριστεράς, Θεοπίστη Πέρκα.

Το βράδυ, στην κοινότητα Δροσοπηγής, έγιναν βραβεύσεις ανθρώπων που στήριξαν τον θεσμό του Επιμελητηρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ