Η παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Νεδελκόπουλου “Το Χρονολόγιο”

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα, δικηγόρου και νομικού συμβούλου Αντώνη Νεδελκόπουλου με τίτλο «Το Χρονολόγιο».

Για το βιβλίο μίλησαν ο συγγραφέας και ο Σωτήρης Βόσδου, εκδότης της εφημερίδας «Φωνή της Φλωρίνης», Πολ. Μηχανικός & τ. αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας.

Το βιβλίο

Δύο οικογένειες. Η μία μεγαλοαστική, παρασυρμένη από τη δίνη του πολέμου, καταλήγει στη μικρή πόλη των συνόρων και επιβιώνει χάρις στο εκλεπτυσμένο πνεύμα της και τους ευγενικούς της τρόπους. Η άλλη, μεγαλωμένη στη ζωή από τον ακάματο μόχθο του ηγήτορα πατέρα, ο οποίος ακολουθεί τα καραβάνια της ξενιτιάς. Ακολουθούν δρόμους ξεχωριστούς αλλά παράλληλους, τη στιγμή που ο τοξότης θεός στοχεύει δύο νέους που ενώνουν τις τύχες και τις ιστορίες τους.

Ο συγγραφέας, αναζητώντας τα ίχνη δύο οικογενειών στο διάβα του 20ου αιώνα, ακολουθεί τις διαδρομές τους στον χάρτη της Βαλκανικής φτάνοντας έως τις ΗΠΑ. Αναβιώνοντας μια ολόκληρη εποχή, με στέρεο και ρεαλιστικό υπόβαθρο, καθώς ο Αντώνης Νεδελκόπουλος «πατά» πάνω σε αληθινά γεγονότα, ξετυλίγει τη ιστορία του και πετυχαίνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον και την προσοχή του αναγνώστη μέχρι το τέλος. Μετά από «Το τέλος του δρόμου», το πρώτο του βιβλίο, που και αυτό κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς, ο συγγραφέας μας χαρίζει ένα ακόμα συναρπαστικό έργο.