Η παράσταση “Αμέτι Μουχαμέτι” στην Πρέσπα

Μια κωμωδία που μας ταξιδεύει σε άλλη εποχή, μέσω της  καθημερινότητας του σήμερα, θα φιλοξενήσει ο Δήμος Πρεσπών, την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, στις 9.00 μ.μ., στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο. Πρωταγωνιστούν επτά φανταστικοί ήρωες, που θα μπορούσαν να είναι οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας.  Ο ιδιοκτήτης παντοπωλείου,  σύζυγος και πατέρας (Χρυσόστομος Σωφρόνης), που ξέρει τα πάντα, για όλους και για όλα και έχει λύση για κάθε πρόβλημα, δημιουργώντας άλλα τόσα, αθυρόστομος με ιδιομορφία γλώσσας (ντοπιολαλιά ) ,φιλάργυρος ,τσιγγούνης ,άπιστος και παραδοσιακός . Η σύζυγος (Πουλχερία Βουνοτρυπίδου ), γυναίκα με πολλή υπομονή, εργατική -μητέρα πάνω από όλα-  κάνει τελικά την δική της επανάσταση, με μια τρομερή ανατροπή στο έργο. Ο γιος (Γιάγκος Σωφρόνης), αιώνιος φοιτητής ,τεμπέλης που όμως, λόγω του έρωτά του για την Βίρνα, σκαρφίζεται μια έξυπνη ιδέα και οι δύο τους τρελαίνουν  τον Χρυσόστομο Σοφρώνη . Η Πανάγιω Σοφρώνη είναι η θυγατέρα και η επαναστάτρια της οικογένειας. Ο Βαγγέλης, συμβολαιογράφος και φίλος της οικογενείας, που πιστεύει πως έχει ρίζες από Σκωτία και επιθυμεί στα 70 έτη του να γίνει πατέρας. Και τέλος η  γυναίκα- αμαρτία  Αρετούσα, ποθητή, πελάτισσα του Παντοπωλείου και ο βοηθός του Χρυσόστομου, ο Τέλης Βελόνης.

Έρωτες, περιουσιακά στοιχεία, κληρονομιές, αρραβώνες, επιχειρήσεις, παρεξηγήσεις, όλα συνοδευμένα από εκπληκτικές ερμηνείες, αβίαστο γέλιο, μουσική και χορογραφίες, σε συνδυασμό με την προβολή της παράδοσής μας, συνθέτουν την πιο επιτυχημένη συνταγή.

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Πρωταγωνιστούν:

Γιώργος Μακρής

Βασίλης Καμίτσης

Μαίρη Βλούτη

Τίσσα Βασιλάκη

Παρασκευή Τζιαρτζιάνη

Αρετή Τσιαμπόκαλου
GuestStar: Μάρκος Λεζές

Κείμενα – σκηνοθεσία -Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Μακρής

Φωτογραφία: Peter Tamas –  Δημιουργοί Video : Make Art Astakos (cinematography) – Studio – Ηχογραφήσεων: Earth sound studio (Άκης Μελής)
Ενδυματολόγος: S.M  –  Τις Γυναίκες έντυσε :  IQ FEMALE CLOTHING . Οι Άντρες του Θιάσου κατάφεραν να ντυθούν μόνοι τους!
Κατασκευή σκηνικών:  Per. Pristouris  – Σκηνικά – Yλικά: RAVAGO (BUILDING SOLUTIONS)  – Χορογραφίες: Τζίνα Κωνσταντιδάκη –  Ήχος -Φώτα:  STUDIO GM
Διασκευή Τραγουδιών –Ερμηνεία: Γιώργος Μακρής – Μουσική: Άκης Μελής
Τραγούδι Παράστασης -Μουσική – Ενορχήστρωση -Στίχοι: Κυριάκος Γαληνός
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: G Makris Productions

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ