Οι έφηβοι της Στέγης και οι έφηβοι του ΔΗΠΑΙΘΕ Εορδαίας ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους σε μια δημιουργική σύμπραξη ανεβάζοντας την «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ.
Οι παραστάσεις παρουσιάστηκαν την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας και τη Τρίτη 23 Ιουνίου 2026 στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, συγκεντρώνοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Οι νεαροί ηθοποιοί προσέγγισαν με ευαισθησία και ωριμότητα το διαχρονικό έργο του Ζαν Ανούιγ, βασισμένο στον μύθο της Αντιγόνης του Σοφοκλή. Μέσα από τη σύγκρουση της Αντιγόνης με την εξουσία, ανέδειξαν τη σημασία της προσωπικής ευθύνης, της αντίστασης απέναντι στην αδικία και της υπεράσπισης των αξιών, ακόμη και όταν κάποιος βρίσκεται μόνος απέναντι σε ολόκληρο τον κόσμο.
Τη διδασκαλία και τη σκηνοθεσία της παράστασης ανέλαβε η υπεύθυνη των θεατρικών εργαστηρίων, Μένια Ρώμα, καθοδηγώντας τους εφήβους σε μια δημιουργική και ουσιαστική θεατρική διαδρομή που κορυφώθηκε με τις δύο επιτυχημένες παρουσιάσεις.
Στην παράσταση συμμετείχαν:
Χορός
Αριάδνη Καλύβα
Αναστασία Νταμπίζα
Ανδρεάνα Μέιερ
Νικολέτα Κουγιώνη
Δέσποινα Ελευθεριάδου
Ερμιόνη Κρητικού
Σοφία Μαλεζίδου
Παραμάνα
Σοφία Δραγκιώτη
Αντιγόνη
Αγάπη Μιχαηλίδου
Ισμήνη
Αφροδίτη Τουρτούρη
Αίμων
Αναστάσιος Χατζηϊωάννου
Κρέοντας
Βασίλης Καραβίτης
Φρουροί
Ελένη Τράικου
Ελένη-Μυροφόρα Μουρατίδου
Αγγελιαφόρος
Μάξιμος Γρομπανόπουλος
Χειρισμός Ήχου
Δημήτρης Βαφειάδης
Το ΔΗΠΑΙΘΕ Εορδαίας και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου ευχαριστούν θερμά όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια των παιδιών και τίμησαν με την παρουσία τους τις παραστάσεις. Η ανταπόκριση του κοινού αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση για τη δουλειά, τη συνέπεια και το πάθος των νέων δημιουργών που συμμετείχαν σε αυτή τη σημαντική καλλιτεχνική συνεργασία.















