Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φλώρινας: 26 Νοέμβρη συμμετέχουμε στον αγώνα για τα δικαιώματα και την υγεία μας

Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Παροχής
Υπηρεσιών Ν Φλώρινας

26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!

Να παρθούν τώρα τα αναγκαία μέτρα

για την προστασία της Υγείας μας

 

Συνάδελφοι εργαζόμενοι,

Η κατάσταση συνολικά και ιδιαίτερα στα σούπερ μάρκετ έχει φτάσει στο απροχώρητο. Καθημερινά σε μια σειρά χώρους (Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, LIDL, My Market, Discount Markt κλπ) καταγράφονται δεκάδες κρούσματα covid-19. Οι εργοδότες όλο αυτό το διάστημα κρύβονται πίσω από τα ελλιπέστατα πρωτόκολλα και οδηγίες του ΕΟΔΥ ακολουθώντας την ίδια γραμμή με την κυβέρνηση, «όλα είναι ατομική σας ευθύνη, εμείς ότι είχαμε να κάνουμε το κάναμε,  για την εξέλιξη της πανδημίας φταίνε οι εργαζόμενοι και ο λαός που δεν προσέχει» με αποτέλεσμα να μην έχουν πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο που να διασφαλίζει την υγεία μας. Το παραμύθι της «ατομικής ευθύνης» έχει σαν στόχο εργοδοσία και κυβέρνηση να πετάξουν από τους ώμους τους τις ευθύνες τους για την κατάσταση. Αν θέλουν να βοηθήσουν ας πληρώσουν για να μας κάνουν όλους δωρεάν τεστ από τα δισεκατομμύρια που έβγαλαν από τη δουλειά μας!

Η αλήθεια είναι μια: Οι εργαζόμενοι του κλάδου είτε δουλεύουν πλήρως εκτεθειμένοι στα σούπερ μάρκετ και αρρωσταίνουν για τα κέρδη τους είτε οι συμβάσεις τους βρίσκονται σε αναστολή και είναι ακάλυπτοι μέχρι να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ (που κι αυτό θα το λάβουν κουτσουρεμένο)!

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση, θέλοντας να μας πιάσει στον ύπνο, περνάει εν μέσω πανδημίας αντιλαϊκά μέτρα που είχε από καιρό στο συρτάρι: επιβολή του 10ωρου, απλήρωτες υπερωρίες, αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο για να μην κινείται φύλλο στους χώρους εργασίας. Θέλει να εκμεταλλευτεί την καραντίνα και το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων βρίσκεται κλεισμένη στο σπίτι και να μας πιάσει στον ύπνο. Αλλά δεν θα τους περάσει!

 

Ως εδώ! Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή!

 

Μπορεί η πανδημία να βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο οι αγώνες μας δε μπορούν να πάρουν αναβολή! Στις 26 Νοέμβρη να ακουστεί παντού  η φωνή των χιλιάδων εργαζομένων του κλάδου: Φτάνει πια! Πληρώσαμε αρκετά, δε θα πληρώσουμε ξανά!

Το σωματείο μας την Πέμπτη το πρωί θα πραγματοποιήσει συμβολική κινητοποίηση.

   Έχουμε όντως μια ατομική ευθύνη. Να υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σε όσους παίζουν στα ζάρια τη ζωή και την υγεία του λαού, σε όσους θέλουν να μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω! Παίρνουμε τη σκυτάλη από τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, από τις λαϊκές κινητοποιήσεις της 17ης Νοέμβρη, που απέδειξαν ότι ο λαός μπορεί να κινητοποιείται με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας! Ταυτόχρονα, έγινε ολοφάνερο πως όπου οι εργαζόμενοι αντέδρασαν, οι εργοδότες αναγκάστηκαν να πάρουν μέτρα, να κάνουν τεστ σε εργαζόμενους.

Διεκδικούμε:

 • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων της πρωτοβάθμιας φροντίδας συνολικά. Άμεση συνολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση.
 • Άμεση ενημέρωση σε περιπτώσεις κρουσμάτων τόσο στο σωματείο όσο και σε όλους τους εργαζόμενους.
 • Να κλείνουν άμεσα τα καταστήματα, να απομακρύνονται οι εργαζόμενοι και να γίνεται απολύμανση του χώρου
 • Να μη χάσει κανένας συνάδελφος ούτε ευρώ από τον μισθό του
 • Να ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες των υγειονομικών και όχι ό,τι ορίζουν τα πρωτόκολλα της εργοδοσίας
 • Δωρεάν και τακτικά τεστ στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ
 • Δωρεάν και με ευθύνη της εργοδοσίας, μέτρα ατομικής προστασίας
 • Τακτική απολύμανση όλων των καταστημάτων και των αποθηκών
 • Μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρη
 • Προσλήψεις μονίμου προσωπικού
 • Άδεια με πλήρεις αποδοχές σε εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
 • Να παρθεί πίσω το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης.

 

Κανένας μόνος του! Όλοι στο σωματείο!

Την Τετάρτη 25 Νοέμβρη το Σωματείο οργανώνει Εκδήλωση – Συζήτηση για την απεργία και όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Η συζήτηση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας ZOOM με ID 286 049 5662 και μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι όπως και να συμμετέχουν στην συζήτηση. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, κατεβάζετε την εφαρμογή (είτε σε Κινητό, τάμπλετ είτε σε υπολογιστή) καταχωρείτε τον αριθμό 286 049 5662 και στις 20:00 ακριβώς συμμετέχετε την συζήτηση.