Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018», οι οποίες διοργανώνονται από τον Δήμο Φλώρινας και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του.

Έτσι, την Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018, στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας, οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από τον Αθλητικό, Μορφωτικό, Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ακρίτα «Ο Ορφέας», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ατραπού και από τον Πολιτιστικό, Μορφωτικό, Αθλητικό Σύλλογο «ΑΜΥΝΤΑΣ» Σκοπιάς.

Την Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018,  πραγματοποιήθηκε συναυλία από την χορωδία του ΚΑΠΗ του Δήμου Φλώρινας και τη μαντολινάτα του Ωδείου Φλώρινας, υπό την Διεύθυνση του μαέστρου του Δημοσθένη Μούσιου, οι οποίο χάρισαν στους παρευρισκόμενους μια μαγική βραδιά με παλιά καλά ελληνικά τραγούδια.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, κ. Παναγιώτα Γαϊγάνη Τίτα, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας, Χρήστος Μπαρδάκας, και ο Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, ο οποίος είπε:

«Και φέτος έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε μια υπέροχη βραδιά με την χορωδία του ΚΑΠΗ του Δήμου Φλώρινας σε έναν αρμονικό συνδυασμό με τη Μαντολινάτα του Ωδείου Φλώρινας, που με τα υπέροχα τραγούδια και τις μελωδίες τους θα μας χαρίσουν ένα μαγευτικό και νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν, και τους ευχαριστούμε προκαταβολικά για αυτό.

Στο σημείο αυτό επιθυμώ να κάνω μια τιμητική αναφορά στον ακούραστο και πάντα δημιουργικό μαέστρο, τον Δημοσθένη Μούσιο, τον δικό μας Μίμη.

Είμαι ιδιαιτέρως συγκινημένος, διότι με την ακούραστη προσφορά του έχει συμβάλει τα μέγιστα στη διατήρηση του πολιτισμού και της μουσικής κληρονομιάς του τόπου μας και η μακροχρόνια συνεργασία του με τον Δήμο Φλώρινας το αποδεικνύει περίτρανα.

Η προσφορά του στην κοινωνία μας μεγάλη· και οι δικοί του κόποι και οι δικές του θυσίες, αποδίδουν σήμερα καρπούς, έχοντας καταφέρει η μουσική να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του κάθε Φλωρινιώτη και της κάθε Φλωρινιώτισσας.

Σήμερα, συνεχίζει ακούραστος και άκαμπτος να έχει την ευθύνη της χορωδίας του ΚΑΠΗ Φλώρινας. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός, ότι έχει συνδεθεί άμεσα με την χορωδιακή παράδοση της Φλώρινας και έχει γίνει αποδεκτός από τον καθένα μας.

Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής ο Δήμος Φλώρινας απόψε απονέμει τιμητική πλακέτα στον κύριο Μούσιο, τον οποίο παρακαλώ να έρθει να την παραλάβει, με τις ευχές όλων μας να είναι πάντα γερός και δημιουργικός.

Σας ευχαριστώ θερμά».

Ακολούθως ο κ. Δήμαρχος απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον κ. Μούσιο η οποία έγραφε:

«ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ

Στον εκλεκτό Μαέστρο κ. Δημοσθένη (Μίμη) Μούσιο για την πολύτιμη και μακροχρόνια προσφορά του στον πολιτισμό και στη μουσική κληρονομιά του τόπου μας.

Φλώρινα, 19 Αυγούστου 2018

Ο Δήμαρχος Φλώρινας

Ιωάννης Ζ. Βοσκόπουλος».

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας, συνεχίζονται στον αύλειο χώρο του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018 και ώρα 21:00, με το Χοροθέατρο της Λέσχης Πολιτισμού και υπεύθυνη την κ. Βιβή Κοσκοσά, ενώ την Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018, και ώρα 21:00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ζωή Τηγανούρια.