Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα με εκπροσώπους  της Κεντρικής Διοίκησης «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» και του Δ.Σ. του ΣΩ.Π. «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» Α.Η.Σ. Μελίτης

Συνάντηση με εκπροσώπους της Κεντρικής Διοίκηση «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» και του Διοικητικού Συμβουλίου ΣΩ.Π. «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» Α.Η.Σ. Μελίτης είχε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας, την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των Σωματείων μετέφεραν στον κο Αντιπεριφερειάρχη την ανησυχία τους για μια σειρά ζητημάτων που εγείρει η απολιγνιτοποίηση, όπως η διασφάλιση θέσεων εργασίας, η λειτουργία των δραστηριοτήτων της Δ.Ε.Η. (λιγνιτωρυχεία και μονάδες) και η ανάγκη διατήρησης της κοινωνικής συνοχής.

Ο κος Τάσκας συμμεριζόμενος την ανησυχία του συνδικάτου, εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του προς στους εργαζόμενους και διεμήνυσε τη πάγια θέση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ότι το αποτύπωμα της απολιγνιτοποίησης δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επηρεάσει το εργασιακό καθεστώς.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας, ώστε τα επόμενα βήματα να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο συντονισμένα και σε κοινή κατεύθυνση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του ΣΩ.Π. «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» Α.Η.Σ. Μελίτης ο Πρόεδρος Δημήτρης Δεληναούμ, ο Αναπλ. Πρόεδρος Θανάσης Χριστόπουλος και  ο Αναπλ. Γραμματέας Αναστάσης Μαυροματίδης, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. της Κεντρικής Διοίκησης του Σωματείου Τραϊανός Μπίσιος, Βασίλης Δημητρίου και Γιώργος Ρίζος.