Συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο και αντιπροσωπείες των σωματείων μελών του ΕΚΦ,  συμμετείχαν δυναμικά στην χθεσινή, κεντρική, απεργιακή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη και ενώνοντας τις φωνές με εργαζόμενους από όλη την Βόρεια Ελλάδα έδωσαν ηχηρό μήνυμα πως «Με Εξαθλιωμένους Εργαζόμενους, Ανάπτυξη Δεν γίνεται», όπως ήταν το βασικό σύνθημα της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας.

Η δυναμική συμμετοχή στη χθεσινή απεργία έδωσε ξεκάθαρα το μήνυμα στην κυβέρνηση για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Στην αβέβαιη περίοδο που ζούμε, στο τέλος μιας σκληρής περιόδου που υπήρξε απόλυτα απορρυθμιστική και ισοπεδωτική για τους εργαζόμενους, λόγω των καταστάσεων που δημιουργήθηκαν εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας και των μέτρων αντιμετώπισής της, οι εργαζόμενοι διαπιστώνουν πως όχι μόνο δεν είναι προστατευμένοι, αλλά αντίθετα είναι εκτεθειμένοι στις κυβερνητικές αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης, υπηρετώντας τις εντολές των εργοδοτών και παράλληλα χάνουν τα κεκτημένα που τους έχουν απομείνει.

Η κρίση στην αγορά εργασίας είναι μεγάλη, με την υγειονομική κρίση που δημιούργησε η πανδημία, ως συνέχεια της κρίσης των μνημονίων, να δημιουργεί σοβαρή ανησυχία για τη σημαντική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και τις τρομακτικές διαστάσεις που θα λάβει η ανεργία.

Σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία με συνέπεια στην ιστορία και τους αγώνες μας, και με αίσθημα ευθύνης, είμαστε αντίθετοι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης και όχι μόνο εκφράζουμε τις αντιρρήσεις μας, αλλά προτάσσουμε και το δικό μας διεκδικητικό πλαίσιο.

Ως θεσμικός φορέας που εκπροσωπεί την μισθωτή εργασία στον ιδιωτικό τομέα, ζητούμε από τους Βουλευτές του νομού αφού αφουγκραστούν την αγωνία των χιλιάδων εργαζομένων να καταψηφίσουν τις αντεργατικές διατάξεις του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Τέλος δηλώνουμε ότι, θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε. Προτάσσοντας το λόγο, τα επιχειρήματα και τις διεκδικήσεις μας. Θα δώσουμε τους αγώνες που οφείλουμε σε όλους εκείνους που πριν από εμάς έδωσαν το αίμα τους για τα εργασιακά μας δικαιώματα.