Πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών οι Μικροί Χάκερ του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

Την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην εκπαίδευση, στην κατηγορία των Γυμνασίων, κατέλαβε η ομάδα ρομποτικής Coconut Team, από τον όμιλο ρομποτικής Μικροί Χάκερ του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας.

 
https://www.youtube.com/watch?v=bNgPL4YPK-M

Η ομάδα που αποτελείται από τους Μαυρόπουλο Θεόφιλο, Μπάλκο Δημήτρη, Ντόβα Ασπασία και Παπαθανασίου Αχιλλέα έχει δημιουργήσει την πρωτότυπη πλατφόρμα Environment gets social! η οποία αποτελεί το πρώτο κοινωνικό περιβαλλοντικό δίκτυο και επιτρέπει σε όλους να συμμετέχουν και να μοιράζονται περιβαλλοντικές μετρήσεις καθώς κάνουν τη βόλτα τους με το ποδήλατο.
Στις 23/12/2020 τα παιδιά παρουσίασαν το έργο τους διαδικτυακά στην εκδήλωση που οργάνωσε η ΕEΛΛΑΚ και το Ίδρυμα Ωνάση, μαζί με τα υπόλοιπα μαθητικά έργα που διακρίθηκαν από όλη την Ελλάδα.
Το Environment gets Social! βραβεύτηκε επίσης και στις 24/10/2020 από την WRO Hellas στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, ενώ έχει διακριθεί και στον διαγωνισμό Vodafone Generation Next.
Η Φλώρινα και ειδικότερα ο όμιλος ρομποτικής Μικροί Χάκερ του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό κόμβο καινοτομίας στην εκπαίδευση στα πεδία του STEAM και της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την Άσπα, τον Αχιλλέα, τον Δημήτρη και τον Θεόφιλο που συνεχίζουν να οραματίζονται και να δημιουργούν. Εκπροσωπούν τον όμιλο ρομποτικής Μικροί Χάκερ, το Πειραματικό Σχολείο και την Φλώρινα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αποτελούν παράδειγμα για τα νέα παιδιά του ομίλου και τους εύχομαι να είναι πάντα δημιουργικοί!
Ο Υπεύθυνος του ομίλου ρομποτικής Μικροί Χάκερ, Γιάννης Αρβανιτάκης.