Προβολή του ντοκιμαντέρ «μπορεί το Περπάτημα να είναι τέχνη;»

Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Φλώρινας,  Τρίτη 5 Απριλίου 2022, 20:00, Νέο Πάρκο

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας (ΣΕΟΦ) σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ «μπορεί το Περπάτημα να είναι τέχνη;»  (is Walking art?) σε σκηνοθεσία  Χρήστου Ιωαννίδη, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Φλώρινας,  Τρίτη 5 Απριλίου 2022, 20:00.

Μπορεί κανείς να κάνει τέχνη περπατώντας; Μπορείς να περπατήσεις ένα έργο τέχνης όπως ένας ζωγράφος ζωγραφίζει έναν πίνακα ή ένας σκηνοθέτης φτιάχνει μια ταινία; Τι είναι η περιπατητική τέχνη; Παράγει απτά έργα ή άυλες εμπειρίες; Είναι επιτέλεση ή τεχνική; Το ντοκιμαντέρ «μπορεί το Περπάτημα να είναι τέχνη;» διερευνά θέματα της περιπατητικής τέχνης όπως διερευνήθηκαν τo 2019 (1 έως 7 Ιουλίου) στην περιοχή των Πρεσπών στις Διεθνείς Συναντήσεις/Συνέδριο: Περιπατητικές Πρακτικές/Περιπατητική Τέχνη/Περιπατητικά Σώματα. Η διοργάνωση υλοποιήθηκε από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας (ΤΕΕΤ). Ο ΣΕΟΦ υποστήριξε την δράση και μέλη του συνόδευσαν τους συμμετέχοντες στις πορείες στα βουνά της περιοχής παρέχοντας ασφάλεια στους ταξιδιώτες από 25 χώρες που είχαν έρθει στην περιοχή. Δεκάδες καλλιτέχνες και θεωρητικοί τέχνης από όλο τον κόσμο, συναντήθηκαν, συνομίλησαν και περπάτησαν, ανακαλύπτοντας το περιβάλλον, τον χρόνο και τα σώματα τους. Το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Ιωαννίδη «μπορεί το Περπάτημα να είναι τέχνη;» καταγράφει πως το περπάτημα είτε ως εργαλείο, είτε ως επιτέλεση, είτε ως μέσο διερεύνησης του χώρου χρησιμοποιείται στην τέχνη και τον τρόπο που οι συντελεστές του καλούν σε διάλογο τον θεατή, μέσα στο μαγευτικό τοπίο των Πρεσπών. Το ντοκιμαντέρ εισάγει ένα καινοφανή τρόπο ανάγνωσης του τοπίου, της ιστορίας και της κοινωνίας των Πρεσπών, της Φλώρινας και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Χρήστος Ιωαννίδης είναι κινηματογραφιστής και φωτογράφος απόφοιτος του ΤΕΕΤ. Το ντοκιμαντέρ «μπορεί το Περπάτημα να είναι τέχνη;» έχει τις παρακάτω συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ ντοκιμαντέρ: 23rd Thessaloniki Documentary Festival, 14th LONDON GREEK FILM FESTIVAL  2021, 8th  International Documentary Festival Ierapetras, Toronto Lift-Off Film Festival  2021, Sydney Lift-Off Film Festival 2021, 15th Greek Docfest Chalkidas 2021.

Το ντοκιμαντέρ θα προλογίσει ο Γιάννης Ζιώγας, Ζωγράφος, Καθηγητής ΤΕΕΤ/ΠΔΜ.

Χώρος: Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Φλώρινας

Ημερομηνία: Τρίτη 5 Απριλίου 2022, 20:00, Νέο Πάρκο.

Διοργάνωση: Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας.