Πραγματοποιήθηκε η διευρυμένη σύσκεψη για την αποχή των διαιτητών από τα Πρωταθλήματα της ΕΠΣ Φλώρινας

Την Δευτέρα 25/11/2019 , με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε  στα γραφεία  του Συνδέσμου διευρυμένη σύσκεψη,   στην οποία συμμετείχαν το Δ.Σ  και οι διοικητικοί υπάλληλοι της ΕΠΣ Φλώρινας   , το Δ.Σ και διαιτητές     του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Φλώρινας, παράγοντες  και προπονητές των ερασιτεχνικών σωματείων , που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Φλώρινας.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι  εκπρόσωποι των ομάδων ΄΄ΔΑΦΝΗ ΛΕΒΑΙΑΣ΄΄ , ΄΄ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ΄΄, ΄΄ΕΛΠΙΔΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ΄΄ , ΄΄ ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ΄΄, ΄΄ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Κ.ΚΛΕΙΝΩΝ΄΄ , ΄΄ΑΡΗΣ ΛΟΦΩΝ΄΄, ΄΄ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ΄΄, ΄΄ΜΕΛΙΤΕΑΣ ΜΕΛΙΤΗΣ΄΄, ΄΄ΑΚΡΙΤΑΣ ΑΧΛΑΔΑΣ΄΄, ΄΄ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ΄΄, ΄΄ΕΛΛΑΣ Α.ΚΑΛΛΙΝΙΚΗΣ΄΄ , ΄΄ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ΄΄ , ΄΄ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΕΤΟΥ΄΄, ΄΄ΒΙΤΣΙ ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ΄΄, ΄΄ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ΄΄ , ΄΄ΙΤΙΑ, ΙΤΕΑΣ΄΄.

Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν η αποχή των διαιτητών από τα Πρωταθλήματα της ΕΠΣ Φλώρινας και η κατάθεση προτάσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Από την πλευρά του Δ/Σ του  Συνδέσμου δοθήκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις προς τους εκπροσώπους των ομάδων για τους λόγους που οδηγηθήκαμε στην αποχή, εκφράστηκαν οι θέσεις των μελών μας  και επίσης ζητήθηκε η συνδρομή όλων έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και να βρεθούν τρόποι στήριξης των σωματείων.

Ακολούθησε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος όπου ακούστηκαν οι θέσεις της διοργανώτριας αρχής της ΕΠΣ Φλώρινας και οι απόψεις των παρευρισκομένων εκπροσώπων. Βούληση και επιθυμία όλων των παραγόντων είναι να διορθωθούν  τα κακώς κείμενα και να βοηθήσουν όλοι οι φορείς έτσι ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα βίας  και εξύβρισης από τους αγωνιστικούς χώρους  από φιλάθλους και τους αξιωματούχους των αγώνων και να στηριχθούν τα σωματεία στην προσπάθεια που κάνουν για να παραμείνουν ενεργά.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκαν  να αξιολογούνται οι διαιτητές σε κάθε αγώνα για την αγωνιστική τους επίδοση και την συμπεριφορά τους από την επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Φλώρινας, να υπάρχουν παραδειγματικές τιμωρίες σε όσους με την συμπεριφορά τους εξυβρίζουν και προκαλούν βία, να υπάρχουν παρατηρητές αγώνα από την  ΕΠΣ Φλώρινας σε όλα τα παιχνίδια της Α’ Κατηγορίας και σε σημαντικά παιχνίδια της Β’ Κατηγορίας, να μπορεί να δίνει οδηγίες από τον πάγκο ένα άτομο ακόμα και αν δεν κατέχει πτυχίο προπονητή, να υπάρχει αυστηρή τήρηση του ΚΑΠ στην παρουσία των αξιωματούχων του αγώνα εντός του αγωνιστικού χώρου και γενικά σε ότι αφορά τον κανονισμό, να συσταθεί ένα κλιμάκιο από παράγοντες των ομάδων που θα απευθυνθούν στην Περιφέρεια και στους Δήμους της Π.Ε Φλώρινας προκειμένου να ζητήσουν την στήριξη των ομάδων από τις αυτοδιοικητικές αρχές του τόπου και από την επίσημη πολιτεία.

 

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Φλώρινας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τους εκπροσώπους των ομάδων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παραβρέθηκαν στην συνάντηση, άκουσαν τα αιτήματα μας , κατέθεσαν τις προτάσεις τους και γενικά βοήθησαν στο να διεξαχθεί ένας πολιτισμένος διάλογος

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Φλώρινας κ. Κώστα Αντωνιάδη και όλο το διοικητικό συμβούλιο  που παραβρέθηκε σύσσωμο στην σύσκεψη  καθώς και τους διοικητικούς υπαλλήλους που ήταν παρόντες. Είναι πολύ σημαντικό για το τοπικό ποδόσφαιρο να πραγματοποιούνται τέτοιου είδους συναντήσεις που στόχο έχουν την ανταλλαγή απόψεων που θα βοηθήσουν στην βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και στην αναβάθμιση του τοπικού ποδοσφαίρου.

Ως Σύνδεσμος θα συνεχίσουμε να κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση περιορίζοντας τα όποια ανθρώπινα λάθη μας , στηρίζοντας τα μέλη μας και ενισχύοντας την προσπάθεια της ΕΠΣ Φλώρινας και των ομάδων για το ευ αγωνίζεσθαι και την ενασχόληση των νέων μας με το ποδόσφαιρο.

 

                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

                 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΩΜΑΣ                 ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

                        ( Τηλ:  6947048932)                            ( Τηλ :6932610545)