Παρουσίαση του βιβλίου «Θεοδοσία.  Η οδύσσεια μιας γυναίκας στη διάρκεια ενός ταραχώδους αιώνα»

Πρόσκληση για μια λογοτεχνική βραδιά (22 Ιουνίου  2022, 8 η ώρα  στην Ταράτσα του ξενοδοχείου Lingos).

Στις 22 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη, στις 8 το βράδυ παρουσιάζεται στην Ταράτσα του ξενοδοχείου Lingos το βιβλίο του Θεόδωρου Μόδη:

«Θεοδοσία.  Η οδύσσεια μιας γυναίκας στη διάρκεια ενός ταραχώδους αιώνα».

Τον συγγραφέα και το βιβλίο  θα προλογίσει η Σοφία Ηλιάδου-Τάχου, Καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας .

Το βιβλίο παρουσιάζει ο συγγραφέας του,  Θεόδωρος Μόδης,  εγγονός του εθνομάρτυρα Θεόδωρου Μόδη,  που υπήρξε το πρώτο θύμα των Βουλγάρων κατά τον Μακεδονικό Αγώνα στο Μοναστήρι. Ο Θεόδωρος Μόδης είναι γιος της Θεοδοσίας Παναγιωτίδου -Μόδη και του δικηγόρου, συγγραφέα  και πολιτευτή Γεωργίου Θ. Μόδη . Λίγα λόγια για τον συγγραφέα Θεόδωρο Μόδη κρίνονται απαραίτητα.

Ο Θεόδωρος Μόδης γεννήθηκε στη Φλώρινα.  Σπούδασε με υποτροφία ηλεκτρολόγος Μηχανικός και στη συνέχεια φυσικός στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Εργάστηκε 15 χρόνια ως ερευνητής στο εργαστήριο Brookhaven των ΗΠΑ και CERN της Ελβετίας. Το 1994 ίδρυσε δική του συμβουλευτική εταιρεία και δίδαξε σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά πανεπιστήμια. Έχει συγγράψει περισσότερα από 10 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά ενώ στα ελληνικά έχουν μεταφραστεί τα άρθρα του: «προσεγγίζοντας Επιστημονικά τα προμηνύματα του αύριο». Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης «Δαμάζοντας την αβεβαιότητα», Παπασωτηρίου, 2000. Ζει μόνιμα στο Λουγκάνο της Ελβετίας.

Το έργο του που φέρει τον τίτλο «Θεοδοσία» γράφτηκε

« Εις μνήμην, Θεοδοσίας, Γεωργίου, Παρασκευής, Θεοδώρου» και είναι γεμάτο από «Φλώρινα».

Σας περιμένουμε όλες και όλους για μια εκπληκτική λογοτεχνική βραδιά και μαζί για μια γνωριμία με τον συγγραφέα.

Με τιμή

Σ. Ηλιάδου-Τάχου.