Οι Νέες του ΟΕΝΕΦ στην Antalya της Τουρκίας

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής ΜακεδονίαςEurope Direct Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε σε ακόμα ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων του Erasmus+ στην Antalya της Τουρκίας από τις 10 έως 18 Απριλίου 2024, σε συνεργασία με τους οργανισμούς  νεολαίας AR Social Development Association (ASDA) RY,             UDUG Association of Ireland και ECD Cooperation Bitola.

Μέσα από το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συνεργαστούν με συνομήλικούς τους, να συμμετέχουν σε μία ποικιλία διαδραστικών και διαπολιτισμικών δραστηριοτήτων, ενώ στον κορμό του προγράμματος συμμετείχαν σε διάφορα workshops καθοδηγούμενα από επαγγελματίες youth workers. Το πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων με τίτλο “Nature Beyond Culture” στόχευε να ενδυναμώσει τη νεολαία με τη φύση και να τους παρέχει γνώσεις σχετικά με την οικολογία και την προστασία της φύσης. Επίσης, το πρόγραμμα στόχευε στην ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων/ουσων σχετικά με τη φροντίδα των φυτών, των άγριων πλασμάτων καθώς και τρόπους προστασίας της φύσης με γυμνά χέρια (πρώτες βοήθειες).

Οι νέες, μέλη και εθελόντριες του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας που συμμετείχαν ενεργά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μας εξιστορούν τις εμπειρίες τους και τα συναισθήματα που βίωσαν:

Νικολέτα, 25 χρονών

Το πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων με τίτλο “Nature Beyond Culture” και θέμα το περιβάλλον και την οικολογία το οποίο έλαβε χώρα στην Αττάλεια της Τουρκίας κατά το διάστημα 10-18 Απριλίου έθεσε σε εμένα αλλά και στους άλλους συμμετέχοντες πολλά ερωτήματα σχετικά με ζητήματα που αφορούν σε ένα υγιές περιβάλλον αλλά και σε ένα υγιές μέλλον για όλους. Νέοι και νέες από Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία συζητήσαμε με συμμετέχοντες από Φινλανδία, Σουηδία και Ιρλανδία, προβληματιστήκαμε, αναρωτηθήκαμε πως εμείς θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε και να καταφέρουμε να προβληματίσουμε και να κινητοποιήσουμε  τους γύρω μας. Μας έδωσε ερεθίσματα τέτοια ώστε να γυρίσουμε πίσω και να θέσουμε σε εφαρμογή όλες τις γνώσεις που λάβαμε και να εμπνεύσουμε και άλλους ανθρώπους γύρω μας. Ευχαριστώ από καρδιάς για άλλη μια φορά τον Οργανισμό Ενεργών Νέων Φλώρινας για την ευκαιρία που μας δόθηκε να γνωρίσουμε ανθρώπους σημαντικούς, να βγούμε από την ασφαλή μας ζώνη να ακούσουμε αλλά και να ακουστούμε.

Ναταλία, 20 χρονών

Με την ευκαιρία που μου έδωσε ο ΟΕΝΕΦ συμμετείχα στο πρόγραμμα «Nature beyond culture“ και πέρασα 8 παραγωγικές μέρες στοχευμένες στην ενδυνάμωση των νέων σχετικά με τη φύση και την οικολογία . Μέσα από τις διαφορετικές δραστηριότητες συνειδητοποίησα τη σημασία της φύσης για τη ζωή μου και αναγνώρισα την υποχρέωση μου να την προστατεύσω , να την φροντίσω καθώς και να παρακινήσω και τους συνομηλίκους μου να κάνουν το ίδιο . Πέρα από την εκμάθηση γνώσεων , η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών με άτομα από διαφορετικές χώρες με έκανε να κατανοήσω πόσο σημαντική  είναι η παγκόσμια συνεργασία για την ανάκαμψη του περιβάλλοντος . Συνολικά, η συμμετοχή μου σε αυτό το πρόγραμμα Erasmus+ ήταν μια εμπειρία ζωής καθώς πέρα από τις γνώσεις που έλαβα πέρασα χρόνο με καινούργιους ανθρώπους που θεωρώ πλέον φίλους μου.

Μείνετε συντονισμένες/οι!

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις, προσκλήσεις και νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή:

https://shorturl.at/lyOR3 

Οι Νέοι Μπροστά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ