«Οι Γυναίκες ερμηνεύουν»: Μουσική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων των Γυναικών

Με τη μουσική εκδήλωση «Οι Γυναίκες ερμηνεύουν» ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη 8.3.2023, το διήμερο δράσεων, υπό τον γενικό τίτλο «Βρες τη φωνή σου», που διοργανώνουν ο Δήμος Φλώρινας και το Συμβουλευτικό Κέντρο, με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων των Γυναικών.

Η 8η Μάρτη είναι ημέρα μνήμης των αγώνων των γυναικών για ίσα δικαιώματα στη δουλειά, στο σπίτι, στην οικογένεια, στην κοινωνία. Αγώνων για την εξάλειψη της έμφυλης ανισότητας, της κακοποίησης, των διακρίσεων και των στερεοτύπων εις βάρος των γυναικών. Αγώνων για την ουσιαστική ισότητα ανάμεσα στα φύλα.

Ο κόσμος της μουσικής εκπροσωπείται από γυναίκες που αγωνίστηκαν να βρουν την θέση τους στην μουσική βιομηχανία, προσπάθησαν να πετύχουν τα θέλω τους και σε πολλές περιπτώσεις επηρέασαν με το έργο τους την κοινωνία. Στη μουσική εκδήλωση με τίτλο «Οι Γυναίκες ερμηνεύουν», ο Δήμος Φλώρινας και το Συμβουλευτικό Κέντρο, με τη συμμετοχή σημαντικών μουσικών του Ωδείου Φλώρινας Π.Δ. Μακεδονίας, αποτίνουν φόρο τιμής σε όλες στις γυναίκες, ερμηνεύοντας μουσικά κομμάτια από τον κλασικισμό μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 μ.μ., στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Συμμετέχουν:

ΓιούλιαΚόπτεβα, Καθηγήτρια όμποε και φλογέρας

Πανδώρα Λιασοπούλου, μαθήτρια πιάνου τάξης Παύλου Δημητριάδη

Αναστασία Ιωάννου, μαθήτρια πιάνου τάξης Χαράλαμπου Αγγελόπουλου

Βασιλική Στασίνη, μαθήτρια παραδοσιακού κλαρίνου και σαξόφωνου τάξης Γιώργου Τσαμπάζη

Μαρία Μηνακάκη μαθήτρια τραγουδιού, τάξης Ανδρέεας Διδασκάλου

Ξανθούλα Λαζαρίδου μαθήτρια τραγουδιού τάξης Ανδρέεας Διδασκάλου

Συνοδεύουν:

Γιάννης Παυλίδης καθηγητής πιάνου και ανώτερων θεωρητικών

Νίκος Γεωργίου καθηγητής κιθάρας