Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου παρακολούθησαν την «Συμφωνία του αποχαιρετισμού του Joseph Haydn»

Στην κατάμεστη από μαθητές  Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αίθουσα τελετών του ΑΠΘ βρέθηκαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου, την Παρασκευή 16-02-2024 προκειμένου να παρακολουθήσουν  την «συμφωνία του αποχαιρετισμού του Joseph Haydn (Γιόζεφ Χάιντν): Όταν γεννήθηκε η συμφωνική μουσική», υπό την  διεύθυνση του  Paul Chiang ενώ το κείμενο και  η διαδραστική παρουσίαση του έργου έγινε από τον Πανεπιστημιακό κο Κώστα Χάρδα.

Ιδιοφυής και καινοτόμος, ο Joseph Haydn δημιούργησε τις βάσεις για την πορεία της συμφωνικής μουσικής, εντάσσοντας στο έργο του τις ιδέες του διαφωτισμού. Η συμφωνία αρ.45 εκτός από ένα μουσικό αριστούργημα, αποτελεί και τον πρώτο ιστορικά τρόπο διεκδίκησης εργασιακών συνθηκών στο χώρο της μουσικής, ενδεικτικό των εννοιών του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας που πλάθονταν ήδη στο διανοητικό περιβάλλον της εποχής.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου, με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς: Μαρία Ευθυμία Δούπα (Διευθύντρια), Αρουσάνοβα Μαρία (Υπεύθυνη δράσης), Γουρμπεστίνου Ρούλα, Ανδρέου Ιφιγένεια, Μπεντζούνη Χριστιανή, Παππά Μαρία.

Η Διευθύντρια του Μ.Σ Αμυνταίου

Μαρία Ευθυμία Δούπα