Επιτυχημένη η εκδήλωση του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών λυκείου

Επιτυχημένη η εκδήλωση του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών λυκείου και τη διαχείριση άγχους

Με επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή εκδήλωση του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας, σε συνεργασία με το «Φροντιστήριο Τορνικίδη» και τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας, με τον τίτλο «Επαγγελματικός προσανατολισμός μαθητών Λυκείου – Διλήμματα και αποφάσεις – Διαχείριση άγχους στη διαδικασία των εξετάσεων».

Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς και τις σχετικές εισηγήσεις των ομιλητών, η εκδήλωση πήρε τον χαρακτήρα ανοικτής συζήτησης και ερωτοαπαντήσεων, όπως προέβλεπε το πρόγραμμα.

Μαθήτριες και μαθητές λυκείου, καθώς και γονείς, έθεσαν τα ερωτήματα στους αρμόδιους επιστήμονες και έλαβαν σαφείς και σίγουρα χρήσιμες πληροφορίες για τη διαχείριση άγχους των επερχόμενων εξετάσεων καθώς και για τις επαγγελματικές επιλογές μετά το πέρας αυτών.

Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας ευχαριστεί θερμά τον Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Τορνικίδη Ιωάννη και την ψυχολόγο κα Κυριακοπούλου Μαγδαληνή, οι οποίοι όχι μόνο είχαν την πρωτοβουλία της ενημέρωσης – ανοικτής συζήτησης, αλλά παρείχαν εθελοντικά και τις επιστημονικές τους γνώσεις.

Επίσης, ευχαριστεί θερμά τον δραστήριο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας για την συμμετοχή του και την καθοριστική συμβολή στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Ο Εθελοντισμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος και στα θέματα Παιδείας και σταδιακά διευρύνει τις δράσεις του σε όλο το φάσμα των αναγκών των συνανθρώπων μας.