Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Ποντιακή γλώσσα

Ποντιακή γλώσσα…

Όψεις του σήμερα, προοπτικές του αύριο.

Σκιαγραφώντας δρόμους και διαδρομές.

Ένα κορυφαίο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Ποντιακή, ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 7 και μισή το απόγευμα και συνεχίζεται το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας, στην Αίθουσα «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».

         Συμμετέχουν διακεκριμένοι γλωσσολόγοι, επιστήμονες της ελληνικής αλλά και διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας.

Καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί θα προεδρεύσουν των συνεδριών, συμβάλλοντας στον συντονισμό και την προαγωγή εποικοδομητικού διαλόγου. Το πρόγραμμα διανθίζεται επίσης με την παρουσίαση προσωπικών, αλλά και συλλογικών οργανωμένων πρωτοβουλιών που αποσκοπούν -μέσω διαφορετικών διαδρομών και πρακτικών κάθε φορά- σε διαφορετικά πλαίσια σε εκάστη περίπτωση, στη διάσωση της Ποντιακής.

Για όσους επιθυμούν την εξ αποστάσεως παρακολούθηση του Συνεδρίου, μπορούν να επισκεφθούν τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.livemedia.gr/pontiaka2022 και να πραγματοποιήσουν -απαραιτήτως- την προεγγραφή τους. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης του συνεδρίου. Στον ίδιο σύνδεσμο, όπως επίσης και στην ανανεωμένη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μας https://poe.org.gr , θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες αναφορικά με τους στόχους, τους εισηγητές και τις ανακοινώσεις τους.

Είσοδος Ελεύθερη.

Διοργάνωση: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος

Υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Φλώρινας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της ΔΕΗ.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Ποντιακή_Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο_Πρόγραμμα