Δελτίο Τύπου Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος στον Δήμο Φλώρινας

Δελτίο Τύπου

Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος  στον Δήμο Φλώρινας

Πρωτοβουλία Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

 

Ο Δήμος Φλώρινας, συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση ενός πρωτοποριακού προγράμματος προληπτικής ιατρικής με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΚΕΔΕ και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

 

Στη σχετική δράση συμμετέχουν 10 Δήμοι, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Φλώρινας.

 

Με αφορμή την έναρξη του δεύτερου κύκλου των εξετάσεων ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, δήλωσε:

«Η σχετική πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ και αφορά τον τομέα της πρόληψης της υγείας. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των δήμων και της μεγάλης συμμετοχής γυναικών συμφωνήθηκε η συνέχιση του προγράμματος και η υλοποίηση ενός δεύτερου κύκλου εξετάσεων. Στόχος μας είναι σε μια εποχή που η ύφεση έχει οδηγήσει στην παρακμή να δώσουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τον απαραίτητο για την προστασία της υγείας τους έλεγχο σε γυναίκες, που δεν έχουν σήμερα αυτή τη δυνατότητα εξαιτίας οικονομικών ή γεωγραφικών περιορισμών. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες στήριξης των ευπαθών ομάδων πολιτών, αξιοποιούμε με συνεργασίες το μεγάλο δίκτυο δημοτικών κοινωνικών δομών κι απλώνουμε με τον τρόπο αυτό ένα αποτελεσματικό δίκτυ κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας που μας έχουν πραγματική ανάγκη».

 

 

Ο Δήμαρχος  Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα:

«Στόχος μας ως Δημοτική Αρχή είναι η παροχή υπηρεσιών στους συνδημότες μας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Για τον σκοπό αυτό, φιλοξενήσαμε τις προηγούμενες μέρες στον Δήμο μας τους «Γιατρούς της Αγάπης», για να προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε Δημότες της Φλώρινας, και για τον ίδιο σκοπό θα φιλοξενήσουμε στις  20, 21 και 22 Νοεμβρίου 2016, μια κινητή μονάδα μαστογραφικού έλεγχου, ώστε οι συνδημότισσες μας που έχουν οικονομική αδυναμία να πραγματοποιήσουν δωρεάν προληπτικό έλεγχο».

 

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η μονάδα μαστογράφου συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης θα επισκεφτεί το Δήμο Φλώρινας  και θα βρίσκεται στην Πλατεία Μόδη, στις 20, 21 και 22 Νοεμβρίου 2016.

Τηλέφωνα για ραντεβού: 23850/44520 (9.00-12.00)

Τα ραντεβού θα κλείνονται από 16 Νοεμβρίου 2016 με σειρά προτεραιότητας.

 

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

 

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

 

Ο μαστογραφικός έλεγχος δεν προσφέρεται σε γυναίκες που έχουν την οικονομική δυνατότητα ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.