Χαιρετισμός του Δημάρχου Φλώρινας στην εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών

Χαιρετισμός του Δημάρχου Φλώρινας στην εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών

“Σας θέλουμε πρωταγωνιστές στην κοινωνική μας ζωή και προσωπικά ως Δήμαρχος με ενδιαφέρει να ακούω τη γνώμη σας, τις αποφάσεις σας, τις ανησυχίες σας, τις ιδέες και τις προτάσεις σας”.

Με τα λόγια αυτά ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης καλωσόρισε τους πρωτοετείς φοιτητές της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου.

Ο κ. Δήμαρχος υπογράμμισε επίσης πως το Πανεπιστήμιο διαθέτει εξαιρετικό επιστημονικό και ακαδημαϊκό προσωπικό και κάλεσε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να συλλέξουν εμπειρίες “από έναν τόπο που διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και εξαιρετική γαστρονομία”, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: “Θέλουμε να αισθάνεστε ευπρόσδεκτες και ευπρόσδεκτοι στη Φλώρινα”.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη:

“Αξιότιμες Πρυτανικές Αρχές,

Αξιότιμη κα Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών Σοφία Ηλιάδου – Τάχου

κ.κ. Καθηγητές,

αγαπητές και αγαπητοί πρωτοετείς φοιτητές,

με πολύ μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στη φιλόξενη Φλώρινα! Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τους κόπους και τις θυσίες που καταβάλλατε όλο το προηγούμενο διάστημα για να είστε σήμερα εδώ, στην εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συγχαρητήρια, φυσικά, και στους δικούς σας ανθρώπους που στήριξαν την κοπιώδη αυτή προσπάθειά σας και είμαι βέβαιος πως αισθάνονται πλέον πολύ περήφανοι γι’ αυτό.

Έχετε μπροστά σας τα πιο ωραία χρόνια της ζωής σας. Μια ενδιαφέρουσα και γοητευτική περίοδο, κατά την οποία όχι μόνο θα διευρύνετε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας, αλλά θα αναπτύξετε την προσωπικότητά σας, την αντίληψη και την κοινωνικοποίησή σας ως ενεργά μέλη της ακαδημαϊκής και της τοπικής κοινωνίας μας.

Σε αυτό το νέο και παραγωγικό κεφάλαιο της ζωής σας, θα φοιτήσετε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας δίπλα σε ένα εξαιρετικό επιστημονικό και ακαδημαϊκό προσωπικό και θα συλλέξετε εμπειρίες από έναν τόπο που διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και εξαιρετική γαστρονομία. Θέλουμε να αισθάνεστε ευπρόσδεκτες και ευπρόσδεκτοι στη Φλώρινα. Περπατήστε την, εξερευνήστε τις ιστορικές και φυσικές ομορφιές της, ανακαλύψτε τα ήθη και τον τρόπο ζωής των κατοίκων της. Επωφεληθείτε και αδράξτε κάθε ευκαιρία που θα σας δοθεί.

Με άλλα λόγια ζήστε την!

Άλλωστε, όπως συνηθίζουμε να λέμε «στη Φλώρινα κάποιος κλαίει δύο φορές, μία όταν έρχεται και μία όταν φεύγει». Ακόμα και αν κάποιοι από εσάς νιώσατε έναν κόμπο στο λαιμό, όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, είμαι βέβαιος πως αφού ολοκληρώσετε τον κύκλο των σπουδών σας, οι φοιτητικές σας αναμνήσεις θα είναι γεμάτες από νοσταλγικές στιγμές στις ωραίες περιοχές της πόλης.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, πιστεύουμε ακράδαντα πως το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο αποτελεί έναν στέρεο παραγωγικό και πολιτιστικό πυλώνα τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο και για αυτό βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, τους καθηγητές, αλλά και όλους εσάς τους φοιτητές.

Σας θέλουμε πρωταγωνιστές στην κοινωνική μας ζωή και προσωπικά ως Δήμαρχος με ενδιαφέρει να ακούω τη γνώμη σας, τις αποφάσεις σας, τις ανησυχίες σας, τις ιδέες και τις προτάσεις σας, για αυτό η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτή, έτσι ώστε να καλλιεργήσουμε έναν ειλικρινή διάλογο και μια εποικοδομητική συνεργασία.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή αρχή και καλή επιτυχία στο ακαδημαϊκό σας ταξίδι και πραγματοποίηση των προσδοκιών και των ονείρων σας.

Σας ευχαριστώ. Καλή φοίτηση”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ