Υποψήφιος στο Επιμελητήριο Φλώρινας ο Θεόφιλος Διαφωνίδης

Δυστυχώς την τελευταία δεκαετία βιώσαμε επανειλημμένες οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί το εισόδημα των συναδέλφων της αγοράς που ήδη ζούσαν τα προβλήματα του μικρού της μεγέθους. Αποτέλεσμα αυτού του οικονομικού εφιάλτη ήταν πολλοί συνάδελφοι μας πάνω από το 30% να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και ξαφνικά να βρεθούν στο δρόμο.
Η διοίκηση του ΕΒΕ, του φορέα που μας εκπροσωπούσε, αναλώθηκε σε παχιά λόγια χωρίς αντίκτυπο, εγκαταλείποντας τους επαγγελματίες στη δίνη των απανωτών κρίσεων και των εγγενών προβλημάτων μας.
Σε μια περίοδο όπου το ευρωπαϊκό χρήμα ρέει άφθονο στη χώρα μας και ειδικότερα στη Δυτική Μακεδονία μέσα από το σχέδιο αναπτυξιακής μετάβασης, την απολιγνιτοποίηση, το Επιμελητήριο μας βρέθηκε σε εντελώς ακατάλληλα χέρια για να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα και την τοπική αγορά, όλους εμάς στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας.
Το ΕΒΕ Φλώρινας οφείλει, μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη και την στήριξη της αγοράς. Και γι’ αυτό χρειάζεται πολλή και σκληρή δουλειά, αγωνιστικότητα και συνεργασίες χωρίς αποκλεισμούς.
Μια ομάδα νέων ανθρώπων της αγοράς με αποκλειστικό και μόνο στόχο την στήριξη των συναδέλφων μας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι σας, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στις εκλογές του Δεκέμβρη. Δημιουργήσαμε τον συνδυασμό «Επιχειρούμε Μαζί» του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι.
Γνωρίζουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως επιχειρηματική κοινότητα, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, αλλά και τις δυνατότητες που έχουμε για να προχωρήσουμε μπροστά, δυναμικά και με όραμα.
Το Επιμελητήριο Φλώρινας μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και στη στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής μας. Αναγκαία προϋπόθεση είναι η αλλαγή της αποτυχημένης τωρινής διοίκησης.
Οραματιζόμαστε ένα Επιμελητήριο που θα είναι δίπλα στον κάθε επιχειρηματία, μικρό ή μεγάλο, με πρακτική υποστήριξη, νέες ιδέες και σύγχρονα εργαλεία. Ένα Επιμελητήριο που θα διευκολύνει την πρόσβαση στην καινοτομία, την τεχνολογία, αλλά και στη χρηματοδότηση, ώστε να μπορούμε όλοι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της σύγχρονης αγοράς.
Καλούμε την καθεμιά και τον καθένα να στηρίξει τον συνδυασμό μας. Στηρίζοντας την παράταξη μας βοηθάτε την επιχείρηση σας, τον εαυτό σας, γιατί εμείς δεν συμμετέχουμε για να «βολευτούμε». Έχουμε όλοι και όλες τις δουλειές μας. Όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, να βγάλουμε το Επιμελητήριο από το τέλμα που το οδήγησαν μέχρι σήμερα. Κανένας μας δεν περισσεύει σε αυτήν την προσπάθεια που αναλάβαμε.
Δεν στηριζόμαστε σε δεκανίκια, όποιο όνομα και αν έχουν αυτά, αλλά στις αστείρευτες δυνάμεις των συναδέλφων μας που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν με την παρουσία αλλά και τις προτάσεις τους.
Φιλοδοξία του συνδυασμού μας είναι να μετατρέψουμε την σημερινή αρνητική κατάσταση της αγοράς σε ευκαιρία με θετικό πρόσημο για την κάθε επιχείρηση της τοπικής μας αγοράς.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα μας με τις σκέψεις και τις προτάσεις όλων των μελών του ΕΒΕ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ