Υπογραφή σύμβασης για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου του Δήμου Αμυνταίου

Την Πέμπτη 20/06/2024, υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση και της Αναδόχου Εταιρίας ΑΦΟΙ Α. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Ο.Ε. η σύμβαση που αφορά το έργο «Παρεμβάσεις Αναβάθμισης Δημόσιου Χώρου του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Δήμου Αμυνταίου», προϋπολογισμού 809.143,40 ευρώ.

Στα πλαίσια του έργου, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στην περιοχή που έχει οριοθετηθεί ως το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Αμυνταίου και συγκεκριμένα στις οδούς Μ. Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά, Γρ. Νικολαΐδη, Συνταγματάρχου Παπαπέτρου και εντός της Πλατείας Αγοράς.

Τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου (ΑΚΕ) είναι ένας πρωτοποριακός θεσμός που αποσκοπεί στην ενίσχυση της μικρομεσαίας ελληνικής επιχειρηματικότητας, στην αναβάθμιση των περιοχών παρέμβασης μέσα από μια μεγάλη γκάμα παρεμβάσεων και φυσικά στη διευκόλυνση και την παροχή επιλογών στους καταναλωτές.

Στις περιοχές που οριοθετεί ο Δήμος, καταστήματα και επιχειρήσεις κάθε είδους με μεγάλη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, συναποτελούν το «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου», δηλαδή δημιουργείται κάτι σαν τα γνωστά μας mall, μόνο που τα όρια του δεν περιορίζονται σε ένα απρόσωπο κτίριο.

Ενενήντα καταστήματα (90) στο Αμύνταιο θα αποτελούν τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου (Open Malls) τα οποία θα έχουν εμπορική ταυτότητα και μέσα από ένα σύνολο παρεμβάσεων θα οδηγήσουν σε αρχιτεκτονική αναβάθμιση, θα συμβάλλουν στη λειτουργικότητα, την αισθητική και θα δώσουν οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ