Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με τον Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης

Τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Στάθη Κωνσταντινίδη υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

Ο κ. Κωνσταντινίδης επισκέφτηκε τη Φλώρινα ως επικεφαλής κλιμακίου, στο οποίο συμμετείχαν ο Βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Καρασμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρης Σκάλκος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Γιαννάκης αναφέρθηκε εκτενώς στην εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος Φλώρινας, στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και σε αυτά που έχουν προγραμματιστεί.

Ειδικότερα, αναφορές έγιναν στο έργο του φυσικού αερίου, στο νέο διυλιστήριο, στο Κολυμβητήριο, στα διατηρητέα κτίρια, στη σιδηροδρομική σύνδεση και στην κατασκευή νέου Δημαρχείου.

Παράλληλα, η συζήτηση κύλησε και γύρω από την απολιγνιτοποίηση και τις επιπτώσεις της, με τον Δήμαρχο Φλώρινας να ζητά την περαιτέρω στήριξη της περιοχής μας από την πολιτεία, τόσο με αναπτυξιακά έργα, όσο και με τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα οδηγήσουν σε νέες θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Υφυπουργός δήλωσε συμπαραστάτης των τοπικών κοινωνιών και των εκπροσώπων τους και αναφέρθηκε αναλυτικά στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και στον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου για τη Φλώρινα.