Συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, με θέμα τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση

Με τον κ. Πελοπίδα Καλλίρη, Διοικητή Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και την κ. Δέσποινα Γκαράνη, Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 24/05 ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωάννης Λιάσης.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, είχε την ευκαιρία να εκθέσει όλα τα μείζονα ζητήματα που δημιούργησε η βίαιη απολιγνιτοποίηση στον Δήμο Αμυνταίου, τονίζοντας πως η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο πρέπει πάση θυσία να κερδηθεί, έτσι ώστε ο Δήμος μας να έρθει στο επίκεντρο των εξελίξεων, αξιοποιώντας τον διττό στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ταυτόχρονο ενεργειακό και ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ο κ. Καλλίρης και η κ. Γκαράνη από την μεριά τους, αναφέρθηκαν στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε η πορεία προς την πράσινη οικονομία και την κλιματική ουδετερότητα να αποδειχθεί ευκαιρία μέσα από στρατηγικές δυνατότητες, στοχευμένες δράσεις και χρηματοδοτήσεις που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία, αξιοποιώντας το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό, διατηρώντας αλλά και ενισχύοντας τον κοινωνικό ιστό.

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ