Συνάντηση του Βουλευτή Π.Ε Φλώρινας κ. Σταύρου Παπασωτηρίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξής και Τροφίμων και τον Υπουργό Κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα επισκέφθηκε χθες ο Βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας,  κ. Σταύρος Παπασωτηρίου.

Στη προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας, ο κ. Παπασωτηρίου επανέθεσε το θέμα των  αποζημιώσεων για τις ζημίες που καταγράφηκαν λόγω του παγετού του 2021 σε δενδρώδεις καλλιέργειες στο προανθικό στάδιο. Επίσης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα τρέχοντα ζητήματα επι των αγροτικών αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Ο κ. Παπασωτηρίου έθεσε και το θέμα της Συνδεδεμένης ενίσχυσης καλαμποκιού λόγω της «ποσοτικής και ποιοτικής πλευράς» των υπογείων υδάτων στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου. Ο Βουλευτής ζήτησε τη τροποποίηση του χάρτη και την ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων των αγροτών που εξαιρέθηκαν.

Ο κ. Τσιάρας δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Νομό της Φλώρινας στα μέσα του προσεχούς Φθινοπώρου, ώστε να έχει την ευκαιρία να συζητήσει επί τόπου τα  θέματα  που απασχολούν τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής.