Συνάντηση του Βουλευτή Π.Ε Φλώρινας κ. Σταύρου Παπασωτηρίου με την υφυπουργού Τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη

Το Υπουργείο Τουρισμού, και την υφυπουργό Κα. Έλενα Ράπτη επισκέφθηκε χθες ο Βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας  κ. Σταύρος Παπασωτηρίου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας και οι προοπτικές ανάδειξης των ειδικών μορφών τουρισμού.

Ο Βουλευτής κος Παπασωτηρίου, ενημέρωσε την κα Έλενα Ράπτη για τη δυναμική του χειμερινού τουρισμού, του οινοτουρισμού, του γαστρονομικού και ιαματικού τουρισμού του ευρύτερου Νομού αλλά και για την ανάγκη περαιτέρω προώθησης τους, με στόχο την προσέλκυση ταξιδιωτών.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού: «Η Φλώρινα είναι ένας τουριστικός προορισμός που αποτελεί πόλο έλξης κυρίως τους χειμερινούς μήνες, με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Ακολούθησε μία εποικοδομητική συζήτηση για τους τρόπους με τους οποίους το Υπουργείο Τουρισμού

μπορεί να συνδράμει, ώστε να ενισχύσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Υπήρξε ενημέρωση του Βουλευτή για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει το Υπουργείο Τουρισμού, όπως είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο επενδύει στην ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, το οποίο αποσκοπεί στη χάραξη μίας κοινής στρατηγικής για την ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ των προορισμών. Τέλος συμφωνήθηκε ότι με τη συντονισμένη δράση της κεντρικής διοίκησης, αυτοδιοίκησης και ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι εφικτή  η στήριξη οποιαδήποτε δράσης και ενέργειας που έχει ως στόχο την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος και την ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών».