Στη Φλώρινα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Σακελλάρης

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Σακελλάρης, βρέθηκε την Τρίτη στη Φλώρινα.

Σε δήλωσή του, από τα γραφεία της ΔΕΕΠ, ανέφερε:

“Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι μαζί σας στη Φλώρινα, άλλωστε και εγώ έχω καταγωγή από τη Μακεδονία, από την Αβδέλλα Γρεβενών. Είναι στα πλαίσια της περιοδείας μου, προηγουμένως ήμουν στην Κοζάνη. Σκοπός μου κιόλας είναι να ακούσω και τα στελέχη της παράταξης γι’ αυτό ευχαριστώ και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ για την φιλοξενία και τη δυνατότητα να τους ακούσω, γιατί πολύ σημαντικό είναι οι νέοι άνθρωποι να αποκτήσουν και ένα νέο ύφος. Δεν τα γνωρίζουμε όλα, ακούμε τους ανθρώπους της παράταξης μας, τους πολίτες και ειδικότερα τη νέα γενιά την οποία φιλοδοξώ να εκπροσωπήσω.

Είναι πολύ σημαντικό και συγκεκριμένα για την περιοχή και στην Ευρώπη και οι εκπρόσωποι που θα προκύψουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναδείξουν τα ζητήματα. Είναι πολύ κρίσιμη η περίοδος της απολιγνιτοποίησης, η αλλαγή αυτή του παραγωγικού μοντέλου να είναι επιτυχημένη και να ευοδωθεί, έτσι ώστε όχι μόνο να πετύχουμε τους περιβαλλοντικούς μας στόχους αλλά να δώσουμε και ζωή στην περιοχή, να κρατήσουμε τα νέα παιδιά εδώ και να δούμε και τι προοπτικές περαιτέρω υπάρχουν έτσι ώστε οι νέοι να μην εγκαταλείπουν την περιφέρεια.

Όσον αφορά την υποψηφιότητά μου, εργάζομαι στο εξωτερικό τα τελευταία 6 χρόνια, είμαι στον τομέα των υποδομών, ενέργειας και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, είμαι μεταλλειολόγος μηχανικός με μεταπτυχιακό στα οικονομικά και εργάζομαι στο Λονδίνο. Όσον αφορά την πολιτική μου δραστηριότητα ξεκινάει ήδη από το Πανεπιστήμιο με έντονη ευρωπαϊκή αναφορά, καθότι εκπροσωπούσα την φοιτητική μας παράταξη ΔΑΠ ΝΔΦΚ στο Φοιτητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, εκεί εξελέγην δύο φορές ως αντιπρόεδρος και πλέον είμαι υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της ΟΝΝΕΔ και έχω εκλεγεί δύο φορές στη νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Θεωρώ ότι μέσα από την υποψηφιότητά μου αυτό που μπορώ να προσφέρω στο ευρωψηφοδέλτιο είναι μια διττή εμπειρία, μια συνεχή ενασχόληση με τα Ευρωπαϊκά τεκταινόμενα μέσα από τη νεολαία του ΕΛΚ αλλά ταυτόχρονα και μια επαγγελματική εμπειρία σε ένα διεθνές περιβάλλον.

Τομείς οι οποίοι θέλω να ασχοληθώ είναι η ενεργειακή μετάβαση καθότι έχω και σχετική εργασιακή εμπειρία, είναι ο τομέας της άμυνας και της ασφάλειας της Ευρώπης, η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, αλλά και επίσης ζητήματα που αφορούν τη νέα γενιά, όπως η προσιτή στέγαση. Βασικός μου στόχος όμως είναι να ενεργοποιηθούν και οι νέοι άνθρωποι, να ασχολούνται με την πολιτική και πρωτίστως έχουμε εμείς χρέος να φέρουμε ένα νέο ύφος στην πολιτική, να μην κουνάμε το δάχτυλο, να μην δείχνουμε αλαζονεία, να μιλάμε απλά, να μιλάμε κατανοητά και να μιλάμε βάσει των εμπειριών που έχουμε αποκομίσει.

Είναι πολύ σημαντικό επίσης να εξηγήσουμε τη σημασία των ευρωεκλογών, να μην τη θεωρήσουμε ως μια χαλαρή ψήφο. Πρέπει να εξηγούμε, ειδικά οι υποψήφιοι, γιατί είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουν στις εκλογές. Το μεγαλύτερο ποσοστό των δικαιωμάτων που αφορούν και την Ελλάδα περνάει από το Ευρωκοινοβούλιο. Είναι επίσης μεγάλη ανάγκη οι υποψήφιοι οι οποίοι θα εκλεγούν, θα απαρτίζουν τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα να γνωρίζουν τα θέματα, να διεκδικούν για την Ελλάδα και όχι να την μέμφονται όπως πολλές φορές οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Αλλά επίσης πρέπει να αναλογιστούμε πόσο βελτιώθηκε η χώρα μας από το ’19 μέχρι σήμερα, πόσο η ΝΔ και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βοηθήσει έτσι ώστε η χώρα να αποκτήσει ξανά το κύρος που της αξίζει. Αλλά επίσης υπάρχει και το εθνικό πάντα διακύβευμα, η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει σε ένα μονοπάτι σταθερό. Και αυτό δεν θα πει σε καμιά περίπτωση στασιμότητα, θα πει σταθερά βήματα μπροστά. Όπως είπε το προηγούμενο πολιτικό μας σλόγκαν, σημαίνει συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, συνέχιση και των τολμηρών μεταρρυθμίσεων που έχουν ξεκινήσει ήδη και αυτό το χρόνο.

Είμαι πολύ αισιόδοξος για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, θα κάνω όσο το δυνατόν περισσότερα ώστε και νέοι άνθρωποι να εμπλακούν ενεργά στη διαδικασία και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ