Σταύρος Παπασωτηρίου: «Λύσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές της περασμένης εβδομάδας στο νομό Φλώρινας »

Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής των ζημιών από τον ΕΛΓΑ προκειμένου οι πληγέντες καλλιεργητές του Αμυνταίου να αποζημιωθούν για τις ζημιές που υπέστησαν εξαιτίας του πρόσφατου παγετού ο οποίος σημειώθηκε στις 18 και 19 Μαρτίου.

Μετά από επικοινωνίες του Βουλευτή Π.Ε Φλώρινας της Ν.Δ Σταύρου Παπασωτηρίου με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο και υπηρεσιακούς παράγοντες, διευκρινίστηκε ότι οι αιτήσεις αποζημιώσεων για καλλιέργειες συμπύρηνων ροδάκινων των ποικιλιών FERLATE, PUNTO, MIREL, FERCLUSE, VLG, VERUELA και γενικότερα οποιασδήποτε ισπανικής ποικιλίας βρισκόταν σε πλήρη άνθιση τις ημέρες του παγετού, θα εξετασθούν από τον ΕΛΓΑ κατά προτεραιότητα.

Για οποιοδήποτε άλλο θέμα προκύψει κατά την διαδικασία αποζημίωσης των αγροτών της Φλώρινας λόγω των τελευταίων ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νομό, ο Σταύρος Παπασωτηρίου δεσμεύτηκε να αναζητήσει λύσεις μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, πάντοτε σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.