Π. Πέρκα: «Να κατατεθεί το σύνολο των κρυφών εγγράφων και συνομιλιών μεταξύ κυβέρνησης–ΕΕ που αφορούν στο έγκλημα των Τεμπών»

Τα λοιπά κρυφά έγγραφα και τις συνομιλίες μεταξύ κυβέρνησης – ΕΕ σχετικά με το έγκλημα των Τεμπών, τα οποία δεν διαβιβάστηκαν στην Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, ενώ ζητήθηκαν με σχετική Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ), ζητούν εκ νέου 7 Βουλευτές, με πρωτοβουλία της Βουλεύτριας Φλώρινας και Γραμματέα της Κ.Ο., Πέτης Πέρκα.

Οι Βουλευτές αναφέρουν ότι το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, ως απάντηση στην υπ’ αρ. 174 / 07.03.2024 ΑΚΕ, κοινοποίησε μόλις 8 έγγραφα και συνομιλίες, από το σύνολο των 17 αιτηθέντων. Την ώρα που οι οικογένειες των θυμάτων και η ελληνική κοινωνία ζητούν την αλήθεια, η κυβέρνηση, αντί να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη διερεύνηση όλων των αιτίων που οδήγησαν στο δυστύχημα, συνεχίζει να επιχειρεί τη συγκάλυψη και τη μη απόδοση των ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη.

Από τα έγγραφα που κατατέθηκαν, παρουσιάζουν ενδιαφέρον οι διαδοχικές επισημάνσεις της ΕΕ σε ό,τι αφορά το Πόρισμα του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ), το οποίο, 16 μήνες μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, αγνοείται. Κι αυτό, ενώ με βάση την Οδηγία 2016 / 718, το εν λόγω Πόρισμα θα έπρεπε να έχει δημοσιοποιηθεί το αργότερο ένα χρόνο μετά το δυστύχημα, κάτι που η κυβέρνηση γνώριζε εξαρχής.

Εν αναμονή επομένως της απάντησης του Υπουργείου στην ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου που κατατέθηκε από την Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς σε σχέση με το Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, την αντίδραση της ΕΕ για το ότι η προθεσμία παράδοσής του παρήλθε ανεπιτυχώς, και το πότε αναμένεται αυτό να παραδοθεί, οι Βουλευτές αιτούνται εκ νέου να κατατεθούν και τα υπόλοιπα σχετικά έγγραφα μεταξύ ΕΕ – κυβέρνησης για τα Τέμπη.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ΑΚΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ