Περιοδεία της υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Τίνας Κουζιάκη στη Φλώρινα

Τη Δευτέρα 20/5 η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Τίνα Κουζιάκη, περιόδευσε σε χώρους εργασίας στη Φλώρινα, όπως είναι οι  υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας, η σχολή του ΔΕΔΔΗΕ, η ΔΥΠΑ(πρώην ΟΑΕΔ) και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φλώρινας.

Συγκεκριμένα , στην περιοδεία στις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας, στην ΔΥΠΑ και στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου  εκφράστηκε η  έντονη ανησυχία και αγανάκτηση των εργαζόμενων για την έλλειψη προσωπικού και την εντατικοποίηση της εργασίας , για τους  τους μισθούς που δεν φτάνουν, για την αύξηση των όριων συνταξιοδότησης και στη  συζήτηση που άνοιξε, η Τίνα Κουζιάκη ανέδειξε το αίτιο που δημιουργεί αυτή την κατάσταση, που δεν είναι άλλο από την πολιτική της Ε.Ε, που συνδιαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα.  Την πολιτική που θέλει ένα δημόσιο προσαρμοσμένο στις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου, που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως κόστος. Κάλεσε δε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα τους. Την στιγμή που τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν αντέχουν για 13- 14ο μισθό στο δημόσιο και για τους συνταξιούχους, από την άλλη αντέχουν μισό εκατομμύριο ευρώ  τη μέρα, για να φυλάει η φρεγάτα ” Ύδρα”  τα κέρδη των εφοπλιστών στην Ερυθρά θάλασσα.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης σημείωσε ότι είναι εύλογη η ανησυχία του λαού για την όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη Βόρεια Μακεδονία, η ανησυχία για τον αν καταφέρουμε να βγάλουμε το χειμώνα λόγω κόστους θέρμανσης, για τα διαλυμένα νοσοκομεία, για την ερημοποίηση της περιοχής, τους  χαμηλούς μισθούς και τη ζωή «λάστιχο».

Η δίκαιη αγανάκτηση και οργή, ανέφερε, ότι δεν μπορεί να απαντηθεί με την αποχή, ούτε με την ψήφο στα κόμματα εκείνα που στήριξαν και στηρίζουν αυτή την πολιτική και στο ευρωκοινοβούλιο και την ελληνική βουλή .

Όλοι τους  (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελλ. Λύση), εκτός ΚΚΕ ψήφισαν τη νέα ΚΑΠ, που ξεκληρίζει τους αγρότες, όλοι τους συμφωνούν με το Ταμείο Ανάκαμψης που σαν προαπαιτούμενα έχει μεταρρυθμίσεις όπως οι 13 ώρες τη μέρα δουλειά, η ιδιωτικοποίηση του νερού, η παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας και παιδείας κ.α.

Στο ΔΕΔΔΗΕ στην  ομιλία της η Τίνα  Κουζιάκη κάλεσε τους εργαζόμενους  -εκπαιδευόμενους της σχολής να «κλείσουν τα αυτιά τους» στις διακηρύξεις για «σταθερότητα», «κανονικότητα».

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν  από την «κανονικότητα» του πολέμου και της πολεμικής εμπλοκής,  από την «σταθερότητα» των καθηλωμένων μισθών, από την «κανονικότητα» να σκοτώνεται στους χώρους δουλειάς ένας εργαζόμενος κάθε 3 μέρες , από τη «σταθερότητα» στην αντιλαϊκή πολιτική της πράσινης μετάβασης, που κλείνει τον ΑΗΣ Μελίτης κ.α.

Σταθερότητα για το λαό είναι η σταθερότητα στον αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική που για τα κέρδη των λίγων θυσιάζει τις ανάγκες του λαού.

Τέλος η Τίνα Κουζιάκη  απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ ώστε να βρεθεί όσο πιο ψηλά γίνεται και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, για να μπορέσει ο λαός μας την επόμενη μέρα από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική της  ΕΕ και των  κυβερνήσεων.

Κοζανη 20/5/2024