Πέτη Πέρκα στο Open: Ξυπνάμε κάθε μέρα και αναρωτιόμαστε «Ποιος υπουργός, ποιος βουλευτής, ποιο σκάνδαλο;» – Η καθημερινότητα των πολιτών γίνεται ακόμα πιο δύσκολη λόγω αυτών των σκανδάλων

Καλεσμένη στον τηλεοπτικό σταθμό Open και την εκπομπή «Καθαρές Κουβέντες» βρέθηκε η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς, Πέτη Πέρκα, όπου τοποθετήθηκε σχετικά με την υποστελέχωση της υπηρεσίας τεχνικών έργων της Ιθάκης, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, αλλά και το ένταλμα σύλληψης του κ. Αβραμόπουλου.

Συγκεκριμένα, η Πέτη Πέρκα μίλησε για το πρόβλημα της υποστελέχωσης της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Ιθάκης, κάτι που καταγγέλθηκε στην εκπομπή, σημειώνοντας ότι «υπάρχει παντού υποστελέχωση. Οι νέοι μηχανικοί περνάνε στον ΑΣΕΠ και δεν πηγαίνουν, γιατί είναι τεράστιες ευθύνες και έχουν πολύ χαμηλό μισθό. Μόνο με δύο μηχανικούς δεν μπορεί να λειτουργήσει η διεύθυνση πόσω μάλλον εάν αποχωρήσουν και αυτοί. Αλλά ακόμα και οι τέσσερις μηχανικοί του Δήμου σε μια νησιωτική περιοχή, που έχουν την ευθύνη της πολεοδομίας και της χωροταξίας είναι λίγοι. Και συμπλήρωσε ότι «η Δημόσια Διοίκηση με την αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, με έργα σε εξέλιξη, με πολεοδομίες, με φυσικές καταστροφές, αν δεν έχει μηχανικούς είναι κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και υγεία».

Στην συνέχεια, τοποθετήθηκε σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας επιρρίπτοντας ευθέως ευθύνες στην κυβέρνηση. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την καθυστερημένη παροχή ενός κρίσιμου φυτοφάρμακου για τις καλλιέργειες των αγροτών, ανέφερε ότι «η καταγγελία από ότι ακούω αφορά τη διάθεση και όχι την έγκριση. Άλλωστε πρόκειται για ένα προϊόν που χρησιμοποιήθηκε τα προηγούμενα χρόνια επομένως είχε έγκριση. Το υπουργείο φαίνεται και στην περίπτωση αυτή άργησε να ενεργήσει, όπως κάνει και σε πολλά άλλα θέματα».

Επιπλέον, η Πέτη Πέρκα σχολιάζοντας τις εξελίξεις που αφορούν τον Δ. Αβραμόπουλο, χαρακτήρισε την στάση του «προκλητική» και υπογράμμισε ότι «κάθε μέρα ξυπνάμε και αναρωτιόμαστε «Ποιος υπουργός, ποιος βουλευτής, ποιο σκάνδαλο;»». Η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς πρόσθεσε ότι «ο κ. Αβραμόπουλος «έδωσε» τον κ. Χρυσοχοΐδη που είχε τρεις μέρες στο συρτάρι το ένταλμα σύλληψης». Όμως, έθεσε το πρόβλημα σε ένα γενικότερο πλαίσιο εξηγώντας ότι «θα αρχίσουμε να συνηθίζουμε το «τέρας». Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μια κυβέρνηση σήμερα που έχει δεκάδες μέλη της να εμπλέκονται σε σκάνδαλα. Και σε μια συγκυρία που έρχεται το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο».

Στο σημείο αυτό, η Πέτη Πέρκα υπενθύμισε τις κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τα σκάνδαλα των υποκλοπών και του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μέσα σε 24 ώρες τα έκλεισαν στην Βουλή με ψηφοφορίες, στρεψοδικίες και κοινοβουλευτικές πατέντες. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί κι ας λένε ότι δεν αφορά τον κόσμο. Η καθημερινότητα του απλού ανθρώπου σχετίζεται με όλα αυτά τα προβλήματα: το Κράτος Δικαίου, την υποχώρηση της Δημοκρατίας, τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, τα ρουσφέτια».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο σκάνδαλο που προέκυψε με τις πολεοδομίες, κάνοντας λόγο για ένα «πολύ σοβαρό θέμα, για το οποίο κανείς δεν ξέρει ακόμα την πραγματική του διάσταση. Όταν παραιτούνται δύο γενικοί γραμματείς, ο ένας προΐσταται στο ΚΑΣ, εκεί δηλαδή που δίνονταν οι εγκρίσεις για τις παρανομίες στους αρχαιολογικούς χώρους και ο άλλος είναι υπεύθυνος του αστικού σχεδιασμού και έχει την αδερφή του, τον γαμπρό του και είναι στη φυλακή αυτοί οι άνθρωποι, φαίνεται ότι είναι πολύ σοβαρό αυτό το ζήτημα». Και συμπλήρωσε: «Τους ξέρουμε όλους αυτούς που εμπλέκονται. Οι περισσότεροι ήταν υποψήφιοι της ΔΚΜ, της παράταξης του κυρίου Στασινού στο Τεχνικό Επιμελητήριο. Και κάθε φορά στη Βουλή λέω ότι δεν θα ξανακαλέσω το ΤΕΕ, γιατί αντί να έρθει ο τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας να κάνει μια παρατήρηση, έχουμε έναν πρόεδρο που έρχεται και λειτουργεί ως το μακρύ χέρι του ΥΠΕΝ».

Δείτε το βίντεο: https://youtu.be/uCcpEX3SID0