Πέτη Πέρκα: «Κατασπατάληση πόρων από τον παραιτηθέντα Πρόεδρο του ΟΣΕ»

Το διοικητικό αδιέξοδο στον ΟΣΕ, μετά από την παραίτηση του Προέδρου του, Γ. Γραμματίδη, αλλά και την κατασπατάληση πόρων από τον ίδιο κατά τη διάρκεια της θητείας του, αναδεικνύουν με ερώτησή τους 6 Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Κ.Ο.) της Νέας Αριστεράς, έπειτα από πρωτοβουλία της Βουλεύτριας Φλώρινας και Γραμματέα της Κ.Ο., Πέτης Πέρκα.

Η επίσημη ενημέρωση σε ό,τι αφορά την παραίτηση του κ. Γραμματίδη είναι ότι έληξε η θητεία του. Δημοσιεύματα όμως αναφέρουν ότι απομακρύνθηκε από τη θέση του, επειδή δεν ήταν λίγες οι φορές που υπερέβη τις αρμοδιότητές του. Ενώ αφορμή για την απομάκρυνσή του στάθηκε το πρόσφατο περιστατικό με την πτώση δέντρου στη γραμμή, όπου φάνηκε να μην γνωρίζει το νόμο για τις αρμοδιότητες του Οργανισμού σχετικά με τον καθαρισμό της γραμμής.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος υπογραμμίζει στον απολογισμό του τις 17 φορές που συνεδρίασε το ΔΣ επί των ημερών του, χαρακτηρίζοντας το γεγονός «ρεκόρ στα χρονικά για τόσο μικρό διάστημα». Παρέλειψε όμως να αναφέρει ότι με απόφαση του ιδίου, η αμοιβή για κάθε μέλος του ΔΣ αυξήθηκε από 25 ευρώ τη συνεδρίαση σε 300 ευρώ.

Τονίζει επίσης, ως σημαντική πρωτοβουλία τη σύσταση σειράς Επιτροπών, χωρίς και πάλι να αναφέρει ότι όλες είναι αμειβόμενες, με τις πληροφορίες μας να λένε για ποσά ακόμα μεγαλύτερα από τις νέες αμοιβές των μελών του ΔΣ.

Κατά τα άλλα, στα έργα και ημέρες του κ. Γραμματίδη περιλαμβάνεται πλήθος απευθείας αναθέσεων και εκχώρηση έργου του Οργανισμού σε εργολάβους και συμβούλους.

Εκτός από τα προηγούμενα, στις 14.10.2024, κι ενώ ο κ. Γραμματίδης είχε ήδη παραιτηθεί, πραγματοποιήθηκε κανονικά συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΣΕ, υπό την Προεδρία του. Μάλιστα, μεταξύ των θεμάτων που εγκρίθηκαν ήταν και η σύσταση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας, με σκοπό την αξιοποίηση εμβληματικών ακινήτων του Οργανισμού. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, το οποίο περιλαμβάνεται στο κείμενο με τα πεπραγμένα του κ. Γραμματίδη στον ΟΣΕ, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ίδιο μέρες πριν τη συνεδρίαση του ΔΣ. Είχε άραγε αποφασιστεί με προσωπική απόφαση του Προέδρου, ερήμην του ΔΣ;

Οι Βουλευτές της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς θέτουν συγκεκριμένα ερωτήματα στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών σε σχέση με τις ενέργειες του απερχόμενου Προέδρου κατά τη θητεία του στον ΟΣΕ. Παράλληλα, αιτούνται την κατάθεση των σχετικών αποφάσεων με τις αμοιβές των μελών του ΔΣ και των Επιτροπών, όπως επίσης και την απόφαση για τη σύσταση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας ‘Ελληνικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΜΚΕ’.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ερώτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ