Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Άκης Σακισλόγλου επισκέφθηκε τη Φλώρινα

Στη Φλώρινα βρέθηκε χθες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Άκης Σακισλόγλου, συνοδευόμενος από τη Βουλεύτρια και Γραμματέα της Κ.Ο. Πέτη Πέρκα.

Σε δήλωσή του ο κ. Σακισλόγλου ανέφερε:

“Πρώτα απ’ όλα θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τον θάνατο του Βύρωνα Χαρίτση, του πατέρα του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς του Αλέξη Χαρίτση και έπειτα να ευχαριστήσω την Πέτη Πέρκα, βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς εδώ στη Φλώρινα, για την καθημερινή άοκνη προσπάθεια που κάνει να αναδείξει τα προβλήματα του νομού, τα προβλήματα της δυτικής Μακεδονίας. Γιατί είναι μία από τις ελάχιστες βουλεύτριες συνολικά και της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας που ουσιαστικά έχει επιφορτιστεί το μεγάλο αυτό φορτίο, να εκφράσει έναν κόσμο στην μισή ουσιαστικά Ελλάδα και το κάνει με πάρα πολλή ενέργεια και εμπνέει και εμάς τους υπολοίπους.

Λοιπόν, εμείς δεν ερχόμαστε πρώτη φορά στην πόλη της Φλώρινας ούτε μαθαίνουμε τώρα προεκλογικά τα μεγάλα προβλήματα της υπανάπτυξης, της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, της καθημερινής προσπάθειας που κάνουν οι πολίτες να τα βγάλουν πέρα σε ένα πάρα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, με την ακρίβεια στα ύψη, με τους μισθούς καθηλωμένους, με ελάχιστες δουλειές και με πολύ μεγάλη ανεργία στο νομό της Φλώρινας, αλλά και συνολικά σε όλη τη Δυτική Μακεδονία. Είμαστε εδώ, προσπαθούμε και ευελπιστούμε με άξονα τις Ευρωεκλογές της Κυριακής να εκπροσωπηθούμε στο Ευρωκοινοβούλιο και να δώσουμε φωνή στο δίκιο όλων των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.

Κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη αλλά είμαι γαμπρός στη Φλώρινα εδώ και 25 χρόνια και γνωρίζω πολύ καλά τι ζητά η Φλώρινα για να πάει μπροστά. Θέλω να στείλω και ένα μήνυμα με αφορμή τις εξελίξεις και στη γειτονική χώρα που νομίζω ότι έχει να κάνει και με τις αρχές και με τις αξίες της Νέας Αριστεράς.

Αυτή τη στιγμή στη γειτονική χώρα, ελάχιστα χιλιόμετρα από εδώ που βρισκόμαστε, έχουν επικρατήσει οι ακροδεξιές θέσεις και οι εθνικιστικές φωνές κάτι το οποίο, αν κάνουμε την αυτοκριτική μας, τα τελευταία 5 χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι στην εξουσία, έχει συμβεί και στην Ελλάδα. Καλούμε λοιπόν τις ψύχραιμες, δημοκρατικές, αριστερές φωνές, τις διεθνιστικές φωνές, τις φωνές που θέλουν τους ανθρώπους και τους λαούς ενωμένους να υψώσουν δυνατά το ανάστημά τους, να επιδιώξουν τον δικό τους χώρο, γιατί όσο δεν μιλάμε και σιωπούμε δίνουμε χώρο στους εθνικιστές να βάλουν κυριολεκτικά φωτιά σε αυτήν την μπαρουταποθήκη των Βαλκανίων που έχει δημιουργηθεί εδώ.

Εμείς θέλουμε την ειρήνη των λαών, εμείς θέλουμε την ευημερία των λαών, κατανοούμε τα προβλήματα της γειτονικής χώρας και νιώθουμε ότι εκπροσωπούμε την Ελλάδα, δηλαδή μια ισχυρή χώρα στα Βαλκάνια, μια χώρα που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τους βόρειους γείτονές μας και τείνει χείρα φιλίας και συνεργασίας και προσπαθεί να βοηθήσει αυτούς τους λαούς να έχουν καλύτερη οικονομική κατάσταση και περισσότερη ειρήνη και ευημερία.

Εδώ από τη Φλώρινα σας λέμε ότι η Νέα Αριστερά και μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο αυτούς τους κοινούς αγώνες θα προσπαθήσει να ενισχύσει και να βοηθήσει τους λαούς να ζουν καλύτερα στην πόλη τους, στην χώρα τους. Θα βοηθήσει και θα προσπαθήσει να ενθαρρύνει την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας. Να ενταχθεί η Βόρεια Μακεδονία στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να γίνει ένα και με την Ελλάδα και με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Τώρα, για τις εκλογές της Κυριακής, καλούμε τον κόσμο να βρεθεί στις κάλπες, να ψηφίσει και μέσα από το πρόσωπο της Πέτης Πέρκα που καθημερινά δίνει αγώνα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που είναι μια της πιο δραστήριες βουλεύτριες του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να επιβραβεύσει και εμάς. Και εμείς δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε εδώ και μετά τις εκλογές για όλη τη Φλώρινα, για όλη την Ελληνική Μακεδονία”.

Από την πλευρά της η κα Πέρκα σημείωσε: “Βρίσκομαι εδώ στη Φλώρινα μαζί με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς. Δίνουμε έναν όμορφο αγώνα και καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν μια προσπάθεια που εμπνέεται από τις αξίες και τις αρχές της Αριστεράς. Βλέπουμε και το πώς λείπει η κοινωνική πλειοψηφία.

Δυστυχώς είναι μια μέρα που μου δίνει την ευκαιρία να πω και συλλυπητήρια στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας Αλέξη Χαρίτση που έχασε σήμερα τον πατέρα του.

Σήμερα λοιπόν εμείς συνομιλήσαμε με τους πολίτες της Φλώρινας και πήραμε ένα πολύ θετικό κλίμα. Θα σας παραπέμψω όμως, θα σας παρουσιάσω μάλλον τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, τον Άκη Σακισλόγλου, ο οποίος είναι γαμπρός στη Φλώρινα, επίσης είναι δημοσιογράφος στο ΠΑΟΚ 24 και βοηθάει πολύ σε αυτόν τον αγώνα και επισημαίνω και σας καλώ να δείτε το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς, το οποίο δεν έχει celebrities βέβαια, δεν έχει τηλεπερσόνες, έχει όμως ανθρώπους από όλες τις κοινωνικές ομάδες που πραγματικά κοσμούν αυτό το ψηφοδέλτιο και θα μπορεί κάποιος να επιλέξει ανάλογα με αυτό που πραγματικά τον εκφράζει”.