Νέα Αριστερά Φλώρινας: Η ελπίδα είναι στους αγώνες!

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδείξει ότι εργάζεται για την κερδοφορία και τα συμφέροντα των λίγων και όχι για τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Η ακρίβεια έχει μετατραπεί σε κανονική ληστεία με τις πλάτες της κυβέρνησης. Κλάδοι όπως οι τράπεζες, η ενέργεια, τα διυλιστήρια, τα τρόφιμα καταγράφουν ρεκόρ κερδοφορίας, κάτι που την ίδια στιγμή οδηγεί σε ρεκόρ κόστους για την ζωή των πολλών.

Το ΕΣΥ διαρκώς υποβαθμίζεται και οι συνθήκες εργασίας σε αυτό έχουν οδηγήσει τους υγειονομικούς στα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Εκπαιδευτικοί που κοιμούνται σε αυτοκίνητα αδυνατώντας να νοικιάσουν ένα σπίτι. Το στεγαστικό κόστος έχει εκτοξευτεί και η κυβέρνηση με κάθε τρόπο συνεχίζει την στήριξη των κερδών του real estate.

Ο κόσμος της εργασίας όλο και περισσότερο δυσκολεύεται να βγάλει τον μήνα, την στιγμή που οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα δουλεύουν περισσότερο από όλους στην Ευρώπη. Η κυβερνητική πολιτική έφερε ακόμα μεγαλύτερη διάλυση των εργασιακών σχέσεων με απλήρωτες υπερωρίες που καταργούν το 8ωρο, το 13ωρο και την διεύρυνση της 6ημερης εργασίας και έκρηξη των θανατηφόρων εργατικών δυστυχημάτων.

Ταυτόχρονα ενώ η χώρα βρίσκεται στο hot-spot της κλιματικής κρίσης η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει σε συνεχόμενα αρνητικά ρεκόρ καμένων εκτάσεων ενώ η πολιτική της στα θέματα του περιβάλλοντος οξύνουν τα αποτελέσματα της κρίσης.  Η Θεσσαλία, ο Έβρος, η Εύβοια είναι ακόμα παρατημένες. Το άγχος της κυβέρνησης ήταν η ιδιωτικοποίηση του νερού στην Θεσσαλία και όχι η στήριξη του αγροτικού κόσμου που κινδυνεύει να χάσει ακόμα και την γη του.

Το καθεστώς Μητσοτάκη πρέπει να πέσει

Υπάρχει άλλος δρόμος, που θα επιτρέπει στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να ζουν με αξιοπρέπεια. Που δεν θα μετατρέπει τα δημόσια αγαθά από δικαίωμα σε προνόμιο. Που θα επιτρέπει στην νεολαία να δημιουργήσει και να ονειρευτεί την ζωή της σε αυτό τον τόπο. Που θα αφήσει την Δημοκρατία να ανασάνει ξανά και θα δώσει δύναμη στους πολλούς. Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε την ληστεία της ακρίβειας με άμεσα μέτρα ελέγχου των τιμών. Να πληρώσουν επιτέλους οι πλούσιοι, να φορολογηθούν πραγματικά τα κέρδη. Να ζούμε σε μία χώρα με συλλογικές συμβάσεις, ασφάλεια στην εργασία με καθολική πρόσβαση στα δημόσια αγαθά της υγείας και της παιδείας. Με προστασία των φυσικών πόρων και αλλαγή της πολιτικής για ενέργεια και νερό που θα υπερασπίζεται τον δημόσιο χαρακτήρα τους και την ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

Χρειαζόμαστε ένα μέτωπο αγώνα και κοινής δράσης, για τις ανάγκες και τα όνειρα του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας, των πολλών! Η Νέα Αριστερά θα δώσει το σύνολο των δυνάμεων της σε αυτόν τον αγώνα. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι ούτε ανίκητη, ούτε παντοδύναμη.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΘ

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9 ΣΤΙΣ 18:00  ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ