Νέα Αριστερά Φλώρινας: Αντιλήφθηκε ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Φλώρινα την ερημοποίηση που προκαλεί η κυβέρνησή του;

Άραγε ο Πρωθυπουργός της χώρας αντιλήφθηκε σε τι απομόνωση και ερημοποίηση έχει οδηγήσει τον τόπο που επισκέφτηκε;

Είδε μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησής του την πιο οδικά, σιδηροδρομικά και γενικότερα μεταφορικά αποκομμένη Περιφερειακή Ενότητα της χώρας; Αντιλήφθηκε ή τουλάχιστον ενημερώθηκε από κάποιον/α από τους περιχαρείς φωτογραφιζόμενους/ες για το πώς η Φλώρινα θα μπορούσε να εκμεταλλεύεται την στρατηγική της θέση ως τόπος που συνορεύει με δύο χώρες και αντίστοιχα δυο πόλεις μεγάλης σημασίας για τη διασυνοριακή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα;

Χρειάστηκαν 5 και πλέον χρόνια για να αντιληφθεί η ΝΔ -μέσα στην ιδεοληψία της- το πόσο ωφέλιμη και κρίσιμη ήταν για τη θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια και την Ευρώπη η Συμφωνία των Πρεσπών και να πάψει να χαριεντίζεται με τις ‘περικεφαλαίες’ και τους πατριδοκάπηλους ακροδεξιούς εθνικιστές. Ας αφήσει λοιπόν τα κούφια λόγια ο κ. Μητσοτάκης και ας προχωρήσει στην κατάθεση και ψήφιση των πρωτοκόλλων στη Βουλή, που ορίζει η Συμφωνία για την ισχυροποίηση των δεσμών μας με τη Βόρεια Μακεδονία και τη δέσμευσή τους για τήρησή της ώστε να διαφυλαχθεί η Ευρωπαϊκή προοπτική της.

Άραγε, είδε ο κ. Μητσοτάκης τα δεκάδες κενά και κλειστά καταστήματα στο κέντρο της Φλώρινας; Ρώτησε κάποιες από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απέμειναν πως τα βγάζουν πέρα με τις υποχρεώσεις τους; Ενημερώθηκε ότι σχεδόν όλες αδυνατούν να ενταχθούν στα προγράμματα ενίσχυσης για την απολιγνιτοποίηση και ότι πάλι το χρήμα θα μοιραστεί σε 3-4 μεγάλους παίκτες; Αντ’ αυτού, «πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες» για τα θαυμαστά του έργα κατά της αισχροκέρδειας, όταν οι περισσότερες οικογένειες τελειώνουν το οικογενειακό τους εισόδημα βαριά μέχρι τα μέσα του μήνα. Η κυβέρνηση των καρτέλ της ενέργειας, της ρήτρας αναπροσαρμογής, των διαρκών ανατιμήσεων σε όλα τα αγαθά, των κουτσουρεμένων αγροτικών ενισχύσεων και αποζημιώσεων, της πανάκριβης στέγασης, ήρθε χθες δια στόματος του αρχηγού της να μας πει ότι κάνει την καθημερινότητά μας καλύτερη.

Μίλησε χθες ο κ. Μητσοτάκης για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και για τα οφέλη του στη χώρα, όταν -όπως αποκάλυψε η Νέα Αριστερά-, χρηματοδότησε με δεκάδες εκατομμύρια 10 μεγάλες επιχειρήσεις αποκλείοντας εξ ολοκλήρου τους μικρομεσαίους από την πρόσβαση στους πολύτιμους πόρους του Ταμείου (δείτε εδώ).

Μίλησε χθες ο κ. Μητσοτάκης για τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού στην περιοχή -όπως έχει αναδείξει η Βουλεύτρια Φλώρινας της Νέας Αριστεράς Π. Πέρκα- που δεν ωφελείται καμία γυναίκα από το πρόγραμμα καθότι δεν διενεργούνται δωρεάν μαστογραφίες ούτε στις δημόσιες δομές, ούτε και στις ιδιωτικές, αλλά δεν ίδρωσε το αυτί κανενός Υπουργού Υγείας που πρόσφατα επισκέφθηκε κι αυτός τη Φλώρινα για να αποδείξει πόσο πολύ νοιάζεται για τη δημόσια υγεία του τόπου μας…Δεν αρκούν οι επισκέψεις μα τα έργα, τα οποία μέχρι στιγμής μας παραπέμπουν στην αποδόμηση, αφού ακόμα λειτουργούμε με δεκάδες ελλείψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας.

Μίλησε ο κ. Μητσοτάκης για την παγωμένη Φλώρινα ανάμεσα σε Περιφερειάρχη, Δημάρχους και λοιπά αυτοδιοικητικά στελέχη, οι οποίοι με χαμόγελο τον άκουσαν να μας περιγράφει πόσο θα ωφεληθούμε από το ορυκτό φυσικό αέριο ως λύση. Ξέχασε όμως να μας πει τον χρονικό του ορίζοντα και πότε κι αυτό τελειώνει. Γιατί στην πόλη που επιλέχθηκε η κατάργηση του μοναδικού αειφόρου έργου, του πράσινου έργου της τηλεθέρμανσης που θα μπορούσε να δώσει μια καθαρή και φθηνή βιώσιμη λύση, μοίρασε ‘καθρεφτάκια στους ιθαγενείς’ προς τέρψη του λόμπι του φυσικού αερίου που υπηρετεί.

Τώρα όμως είναι σειρά της Φλώρινας να μιλήσει για τη διαρκή απαξίωση που βιώνει όλα αυτά τα χρόνια και το πως η ίδια αντιλαμβάνεται τη θέση της στη χώρα, στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Διότι οι πολίτες της Φλώρινας δεν είναι αγνώμονες χειροκροτητές της απομόνωσής τους.

Η Φλώρινα καλείται να επιλέξει απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης και της υποβάθμισης της δημοκρατίας της χώρας στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Γι’ αυτό και το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς κομίζει μια θετική προγραμματική πρόταση που δίνει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας, μιλά για την ανάγκη φορολόγησης όσων πλουτίζουν από την ακρίβεια, ζητά να μπει φραγμός στην κούρσα των εξοπλισμών, των απευθείας αναθέσεων, να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος.

Η Νέα Αριστερά αποτελεί την αξιόπιστη, αριστερή, σύγχρονη και προοδευτική δύναμη σε Ελλάδα και Ευρώπη που μιλά για μια άλλη Ευρώπη που δεν θα είναι μακριά από τις ανάγκες των πολιτών, που δεν κωφεύει απέναντι στις ανάγκες της διεύρυνσης των κοινωνικών δικαιωμάτων. Μια Ελλάδα και μια Ευρώπη που θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά την κλιματική κρίση. Μια Ευρώπη που δεν θα προωθεί τον πόλεμο και τον ρατσισμό. Μια Ευρώπη που δεν θα σιωπά για την σφαγή στην Γάζα και θα υπερασπιστεί το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να ζήσει με ειρήνη στο δικό του κράτος.

Ζητούμε από τους πολίτες της Φλώρινας να συμπορευθούν μαζί μας για να εκφραστούν όλες εκείνες οι ζωντανές και ανήσυχες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας και του τόπου μας απέναντι στο γκρίζο, στην μεταπολιτική και αναξιοπιστία του life style.

Νέα Αριστερά Φλώρινας 

Ακολούθησέ μας στο Facebook:

https://www.facebook.com/neaaristeraflorina

Γίνε μέλος:

https://forms.gle/e6mxN5YqEHerprSq8

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ