Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, για την επέτειο 50 ετών από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Στις 24 Ιουλίου 1974, η χώρα μας βγήκε επιτέλους στο φως, αφήνοντας πίσω τα σκοτάδια της δικτατορίας. 50 χρόνια μετά, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για την εδραίωση της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης.

Ο αγώνας για τη διαφύλαξη των αξιών, των ευκαιριών και των δικαιωμάτων, ωστόσο, οφείλει να είναι αδιάκοπος. Η Δημοκρατία δεν είναι και δεν πρέπει να λογίζεται ως δεδομένη.  Στιγμές αδράνειας και ολιγωρίας μπορούν να αποδειχθούν μοιραίες. Το πρόσφατο παρελθόν, δυστυχώς, μας το θυμίζει εύγλωττα.

Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην εδραίωση της Δημοκρατίας κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης ήταν κομβικός, θέτοντας τους πολίτες στο επίκεντρο της λήψης των αποφάσεων.

Η Δημοτική Αρχή του δήμου Αμυνταίου, έχει ως αυτονόητο προσανατολισμό την προάσπιση, με πράξεις και αποφάσεις, του κράτους Δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Κι αν έχουμε ένα χρέος απέναντι στις προηγούμενες και τις επόμενες γενιές, αυτό είναι καταστήσουμε βίωμα πως η Δημοκρατία, παρά τα κατά καιρούς χτυπήματα που δέχθηκε, δεν πρόκειται να πεθάνει στον  τόπο που γεννήθηκε.

ο Δήμαρχος Αμυνταίου

Ιωάννης Λιάσης