Μήνυμα της Βουλεύτριας Νέας Αριστεράς Φλώρινας Π. Πέρκα για την έκδοση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Με την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους μαθητές της περιοχής μας, που πέτυχαν την είσοδό τους στα Πανεπιστήμια της χώρας μας. Η επιτυχία αυτή αποτελεί αναγνώριση της σκληρής δουλειάς, της επιμονής και της αφοσίωσης που δείξατε καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής σας πορείας.

Ωστόσο, θέλω να απευθυνθώ και σε όσους και όσες δεν κατάφεραν να επιτύχουν τον στόχο τους αυτή τη φορά. Η μη επίτευξη του στόχου είναι ένα μέρος της ζωής και συχνά μας διδάσκει πολύτιμα μαθήματα και μας κάνει πιο δυνατούς. Υπάρχουν πάντα εναλλακτικές διαδρομές και νέες ευκαιρίες για να επιτύχετε τους στόχους σας.

Αναμετρηθήκατε με ένα άδικο σύστημα που επιδιώκει να οδηγήσει τους νέους στην ιδιωτική εκπαίδευση, όμως η τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ένας θεσμός που πρέπει να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής ή οικονομικής κατάστασης. Ως Βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς, δεσμεύομαι να συνεχίσω να αγωνίζομαι για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δεν αποκλείει κανέναν και καμιά και που παρέχει ποιοτική εκπαίδευση και υποστήριξη σε κάθε μαθητή και φοιτητή.

Η παιδεία είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο, και οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι κάθε νέος και νέα θα έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει τα όνειρά του και να αναπτύξει πλήρως τις δυνατότητές του. Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια πιο δίκαιη και ισότιμη κοινωνία, όπου η εκπαίδευση θα αποτελεί το θεμέλιο για την πρόοδο και την ευημερία όλων μας.

Η Βουλευτής Φλώρινας

Γραμματέας  ΚΟ

Νέα Αριστερά 

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα